Cei mai bogati oameni din lume au fost jefuiti
Abraham Abdallah, un controlor de bilete de autobuz de 32 de ani din Brooklyn, este acuzat ca ar fi furat milioane de dolari de la mai mult de 200 dintre cei mai bogati oameni din lume, folosind un computer dintr-o librarie publica. Conform New York Post, printre pagubiti se afla nume celebre, precum: Steven Spielberg, Oprah Winfrey, George Soros, Ted Turner si Michael Bloomberg. Hotul l-a „scapat” totusi pe cel mai bogat om din lume, Bill Gates, gindindu-se, probabil, ca numele acestuia este prea cunoscut si va trezi suspiciuni daca ii va folosi cartea de credit personala. Abdallah a folosit metode ingenioase de a scapa de urmarirea politistilor, el trimitind curieri sa ridice pachetele comandate si platite cu cartile de credit furate. „Este cel mai tare pe care l-am itilnit pina acum”, a declarat detectivul Michael Fabozzi, seful Departamentului de investigatii al criminalitatii prin computer de la NYPD.

Un virus cu opinie politica
in razboiul informatic israelo-palestinian a aparut o noua arma. Virusul VBS.Staple.A este purtatorul de cuvint al palestinienilor, iar taticul virusului icearca sa atraga atentia mass-media prin prezentarea unui mesaj cu titlul: „HELP US TO STOP THE BLOOD SHED!!”, i care se descrie uciderea unui copil de 12 ani. Virusul este din categoria „Internet worm, mass mailer” si nu se multumeste sa se trimita primelor 50 de contacte din Outlook, ci apeleaza si o lista de adrese ale citorva politicieni si organizatii guvernamentale din Israel. Dupa trimiterea mesajelor, virusul deschide ferestre de browser cu adresele site-urilor de propaganda palestiniene.
Desi nepericulos pentru sistem, virusul are menirea de a se raspindi si, bloca serverele de mail israeliene. si pentru ca nu este discret sa treaca adresele la rubrica BCC, iseamna ca un numar nedefinit de oameni vor avea acces la listele de mail folosite de dvs.
Detalii suplimentare puteti gasi la www.avx.ro, virusul fiind semnalat de serviciul AVX Virus Alert – SOFTWIN.

Pentru prima data i Rominia, consilierea sexuala se va face pe Internet
A aparut primul sistem de consiliere prin Internet din Romania pe probleme de HIV/SIDA, boli cu transmisie sexuala si sarcini nedorite. Acest sistem a fost lansat oficial i data de 21 martie de Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) si Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala (SECS) din Bucuresti. Proiectul, finantat de PNUD si implementat de SECS, doreste sa imbunatateasca accesul si schimbul de informatii privind HIV/SIDA si alte boli cu transmitere sexuala, pentru tinerii cu virsta cuprinsa itre 15 si 25 de ani. Serviciul va fi disponibil la adresa www.sexdex.ro.

MSN este cel mai folosit serviciu de mesagerie instant din lume
Reţeaua MSN de servicii Internet este cea mai mare reţea de mesagerie instant din lume cu peste peste 230 de milioane de utilizatori unici, a anunţat Media Metrix.
Conform acestor date, MSN Messenger Service a avut peste 29,5 milioane de utilizatori unici, in ultima lună i toată lumea, ceea ce face din MSN Messenger cel mai utilizat serviciu de mesagerie instant din itreaga lume.
Datorită noilor opţiuni oferite de reţeaua MSN, serviciul a iregistrat o creştere de 200% anul trecut, iar creşterea din afara SUA a depăşit 300%.

Politicienii romini şi-au adus aminte că există industria IT
Premierul Năstase, Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiilor şi Ministerul Industriei şi Resurselor au patronat conferinţa „Noua Economie”, organizată de companiile Arthur Andersen şi Oracle.
Cu ocazia acestui eveniment, ministrul Dan Nica a ţinut să menţioneze că Rominia se va situa itre primele zece ţări din Europa cu o legislaţie completă i domeniul comerţului electronic.
Reprezentanţii Guvernului au arătat o intenţie fermă de a se implica activ i implementarea strategiei de creare a Societăţii Informaţionale i Rominia.
Interogat de către ziariştii prezenţi la conferinţă, ministrul Dan Nica şi-a exprimat speranţa că legea semnăturii electronice va fi votată de Parlament pină, cel tirziu, la sfirşitul lunii aprilie şi a menţionat că utilizarea semnăturii electronice nu va atrage costuri foarte mari.
Domnia sa a mai anunţat iniţiativa Guvernului de a lansa primul Centru de Comerţ Electronic, care va fi operaţional cel mai tirziu i trimestrul doi al acestui an, centrul beneficiind de un buget de 100.000 USD din partea MCIT.

Compaq Rominia va exporta inteligenţă pentru realizarea celui mai mare ISP din Lituania
AB Lietuvos Telekomas, cel mai important operator de telecomunicaţii din ţările baltice, a semnat cu Compaq Rominia un contract i valoare de 2,5 milioane USD. Obiectul contractului il constituie realizarea unei soluţii complete ISP, realizat i totalitate cu tehnologie Microsoft Exchange 2000.
Pentru aceşti bani, cei de la Compaq Rominia oferă lituanienilor servicii de proiectare, consultanţă, instalare, configurare, testare şi management de proiect.
O echipă formată din opt specialişti romini, care a contribuit la realizsarea arhitecturii necesare, a plecat săptămina trecută i Lituania pentru demararea proiectului, acesta fiind preconizat să fie finalizat la sfirşitul lunii iunie 2001.

PC-urile vor lua o viteză nebună cu Pentium III la 1 GHz
Intel Corporation a lansat procesorul mobil Pentium III la 1 GHz cu tehnologie Intel SpeedStep. Noul procesor este cel mai rapid procesor mobil pentru PC-uri din lume şi este creat pentru toate modelele de notebook-uri, cea mai populară categorie de PC-uri mobile.
„Această lansare marchează implinirea a zece ani de inovaţii mobile Intel, care reprezintă cinci generaţii de procesoare, tehnologii extraordinare de economisire a energiei, precum şi un salt i viteză de la 20 MHz la 1 GHz, adică de 50 de ori mai mult”, a declarat Frank Spindler, director general al Intel’s Mobile Platforms Group