Rominia se apuca serios de afaceri electronice. incepind cu 10 octombrie 2000, la Bucuresti se va desfasura Conferinta pentru Afaceri Electronice i Rominia si Europa de Sud-Est.Organizatorii evenimentului sunt Comisia Economica pentru Europa a Natiunilor Unite si Ministerul Romin al Industriei si Comertului, Camera de Comert si Industrie a Rominiei si Municipalitatea Bucurestiului. Printre cei care vor lua cuvintul i cadrul lucrarilor conferintei se numara oficiali ai Comisiei Natiunilor Unite precum si reprezentanti ai celor mai importante companii din industrie atit la nivel global, cit si la nivel regional. Scopul conferintei este promovarea dezvoltarii comertului electronic i statele aflate i tranzitie.

Utilizatorii de Internet din Rominia au parte de un nou top. intr-o perioada marcata de contestari ale clasamentelor de site-uri bazate pe voturi, compania NetBridge a lansat www.trafic.ro, un serviciu destinat clasificarii site-urilor rominesti i functie de numarul de vizitatori. Pe linga acest clasament, noul serviciu ofera fiecarui site iregistrat statistici detaliate privind traficul i functie de ore, zile, saptamini si luni, profilul
vizitatorilor, precum si eficienta modalitatilor de promovare.

Compaq este din nou pe primul loc al podiumului. International Data Corporation a facut publice rezultatele studiului privind piata de servere din Rominia i 1999. Conform datelor furnizate de IDC, dupa ce i 1998 s-au iregistrat rezultate foarte bune, i 1999 piata romineasca de servere a cunoscut un declin evident. Cauza acestei scaderi a vinzarilor a reprezentat-o i principal icetinirea ritmului de implementare a mai multor oferte publice de infrastructura si instabilitatea din sectorul bancar. 93,1% din totalul livrarilor au reprezentat-o serverele Intel, iar cu o cota de 16% din totalul serverelor livrate i 1999 i Rominia, Compaq s-a situat i topul furnizorilor.

BINARY 2000 a ajuns la cea de-a treia editie. in perioada 18-20 octombrie 2000, i Bucuresti, la Centrul de Conferinte Romexpo, se va desfasura cea de-a treia editie a expozitiei nationale de evaluare a productiei de software, BINARY 2000. Organizat de Asociatia Romina pentru Industria Electronica si Software, ARIES, Agentia Romina pentru stiinta, Tehnologie si Inovare, ANSTI, Agentia Nationala pentru Comunicatii si Informatica, ANCI, Institutul National de Cercetare Dezvoltare i Informatica, ICI si Romanian Investment & Consulting Project, RI&CP, evenimentul are ca scop impulsionarea industriei si a pietei IT rominesti. La BINARY vor participa manageri din domeniul IT, software, telecomunicatii, ISP, interesati i indentificarea diverselor surse sau forme de finantare.

Exact a decernat premiile pentru anul 2000. Exact Software Romania a decernat, i luna septembrie, premiile Exact 2000. Ceremonia a reunit toti partenerii si clientii companiei, printre care Microsoft, Compaq si IBM Romania. Exact Software este unul dintre principalii furnizori internationali de software pentru managementul relatiilor cu clientii si planificarea resurselor organizatiilor mici si mijlocii. Petre Maran, county manager, a afirmat ca, i ultimul timp, Exact Sotware a devenit una dintre companiile cu ascensiunea cea mai rapida si constanta din Europa. Printre clientii din Rominia se numara Emcom, Intrarom, L’OrA