Noile aparate vor lua locul celor dintr-o versiune mai veche care echipează în prezent aviaţia kuweitiană şi care, conform contractului, vor fi preluate de producătorul McDonnell Douglas/Boeing.

Departamentul de Stat a indicat săptămâna trecută că Washingtonul a autorizat acest contract, precum şi vânzarea a 72 de aparate F-15 Strike Eagle către Qatar, stat vecin Kuweitului, pentru o sumă estimată la 21 miliarde de dolari.

În luna ianuarie, Kuweitul a semnat cu concernul italian Finmeccanica un contract pentru achiziţionarea a 28 de avioane Eurofighter 'Typhoon', în schimbul a 8,5 miliarde de dolari.

Parlamentul kuweitian a aprobat în decembrie 2015 o suplimentare cu 500 milioane de dolari a bugetului pentru apărare, în plus faţă de cele 10 miliarde alocate pentru modernizarea armatei.

Kuweitul este membru al coaliţiei internaţionale antijihadiste conduse de SUA în Siria şi Irak, participând de asemenea la coaliţia sunnită condusă de Arabia saudită în Yemen împotriva rebelilor şiiţi houthi.

În octombrie 2015 a semnat acorduri şi declaraţii de intenţii cu Franţa, referitoare în special la achiziţia a 24 de elicoptere Caracal, pentru suma totală de 2,5 miliarde de euro, cu opţiunea cumpărării altor şase de acelaşi tip, pentru 1 miliard de euro. Agerpres