Autorităţile din Marea Britanie investighează dacă grupul american Kraft Foods a indus în eroare angajaţii şi investitorii în timpul campaniei de preluare a Cadbury, a declarat o sursă apropiată situaţiei, citată de Wall Street Journal.

Comisia pentru Preluări şi Fuziuni analizează declaraţiile directorilor Kraft din perioada preluării Cadbury referitoare la fabrica producătorului britanic de ciocolată din oraşul Keynsham. Oficialii Kraft au afirmat repetat că fabrica poate fi menţinută deschisă, în contrast cu managementul Cadbury de la acea dată, care susţinea mutarea producţiei în Polonia.

În luna februarie, după ce a devenit clar că a câştigat lupta de preluare a Cadbury, Kraft a anunţat că va închide facilităţile de producţie din Keynsham până în 2011.

Nu este clar ce sancţiune ar putea da comisia în cazul în care grupul Kraft este găsit vinovat, notează Wall Street Journal, însă o decizie negativă ar amplifica percepţia defavorabilă a britanicilor privind tranzacţia.

Kraft Foods şi Cadbury au anunţat în ianuarie că au încheiat un acord în urma căruia gigantul american va cumpăra producătorul britanic de ciocolată pentru 11,9 miliarde lire sterline (13,5 miliarde euro).

SURSA: Mediafax