Laura Codruţa Kovesi pare să fie copleşită de ceea ce i se întâmplă, cel puţin asta reiese din ultimele sale declaraţii. Fosta şefă DNA a spus, miercuri, la ieşirea de la ÎCCJ, adevăratul motiv pentru care dispune, în continuare, de maşină de lux şi protecţie de la SPP, chiar dacă nu mai este la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de mai bine de 8 luni.

„Am protecție în acest moment. Protecție față de faptul că am primit numeroase amenințări. Am și trimis copie după toate amenințările. CSAT a decis că trebuie să beneficiez în continuare de protecţie”, a spus fosta şefă a DNA.

Referitor la decizia judecătorilor, Kovesi a explicat că aceasta este în aşteptare.

„Instanța a rămas în așteptare. Haideți să așteptăm soluția”, a mai spus Kovesi presei.

Decizia pare să fi fost luată la nivel înalt, mai ales că din Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) fac parte preşedintele, premierul, o serie de miniştri şi, bineînţeles, şefii SRI şi SIE.

Surprinzător este faptul că toate deciziile din CSAT, astfel că, printr-un curs logic al evenimentelor, se pare că reprezentanţii Guvernului PSD-ALDE au fost de acord ca fosta şefă DNA să păstreze protecţia SPP şi, desigur, maşina de lux.