Universitatea Harvard a publicat lista anuală cu cele 21 de femei cu contribuții decisive în domeniul judiciar și legislativ, listă pe care apare și Laura Codruța Kovei.

Nominalizările au fost realizate de studenții și cadrele didactice ale Facultății de Drept de la Harvard.

„Cea de-a șasea ediție Conferinței anuale Law International Women’s Day Portrait demonstrează extraordinara contribuție a femeilor din întreaga lume în domeniile dreptului și politicii. Doamnele premiate – nominalizate de studenți, profesori, personal didactic – sunt voci puternice în domeniile lor, indiferent care sunt ele”, a anunțat Universitatea Harvard.

Printre cele 21 de laureate se numără, alături de Laura Codruța Kovesi, Sarah Leah Whitson, director în Human Rights Watch, Stacey Abrams, avocat, membru al Partidului Democrat din SUA, Gloria Allred, avocat american care luptă pentru drepturile femeilor, Sudha Bharadwaj, militant pentru drepturile omului în India, Sila Calderon, procuror din Puerto Rico și fost senator, Helen Clark, premier al Noii Zeelande (1999 și 2008) și administrator al Programului de Dezvoltare al Națiunilor Unite (2009-2017), Claudia Escobar, judecător și profesor de Drept din Guatemala, Diane Wood, judecător american și profesor de Drept.