Klaus Iohannis îndeamnă românii să se vaccineze

Președintele a explicat astăzi, în timpul unei vizite la Institutul Cantacuzino, că România are la îndemână soluția pentru a reveni la normalitate.

„Avem la îndemână soluția care ne va permite să stopăm pandemia și să ne recăpătăm normalitatea care ne lipsește atât de mult. Se numește vaccin”, a spus Klaus Iohannis în timpul unei vizite la Institutul Cantacuzino.

Virusul care ne-a afectat dramatic existența în ultimul an

Iohannis a explicat că noul coronavirus „ne-a afectat dramatic existența în ultimul an” iar imunizarea unui număr cât mai mare de persoane ne va ajuta să ieșim cât mai curând din pandemie.

„Virusul care ne-a afectat dramatic existența în ultimul an nu dispare prin violență și manifestări extremiste, ci prin imunizarea cât mai multor oameni cu vaccinuri eficiente. În perioada imediat următoare vom primi un număr semnificativ de doze și astfel campania de vaccinare poate fi accelerată.

Mulți dintre noi au pierdut pe cineva drag, alții au suferit profund în urma infectării cu acest virus. Costurile sociale și economice au fost și continuă să fie uriașe. Putem însă să punem capăt acestei pandemii și îi îndemn pe români să aibă încredere în beneficiile imunizării și să meargă în număr cât mai mare la centrele de vaccinare”, a declarat Iohannis.

România va primi un număr semnificativ de doze

Totodată, preşedintele a declarat că în perioada următoare România va primi un număr semnificativ de doze de vaccin anti-COVID-19, punctând că, în acest context, campania de vaccinare poate fi accelerată.

„Avem, iată, la îndemână, soluţia care ne va permite să stopăm pandemia şi să ne recăpătăm normalitatea care ne lipseşte atât de mult. Se numeşte vaccin! Virusul care ne-a afectat dramatic existenţa în ultimul an nu dispare prin violenţă şi manifestări extremiste, ci prin imunizarea cât mai multor oameni cu vaccinuri eficiente. În perioada imediat următoare vom primi un număr semnificativ de doze şi astfel campania de vaccinare poate fi accelerată”, a declarat Iohannis la Institutul Cantacuzino.

Acesta i-a îndemnat pe români să meargă în număr cât mai mare la centrele de vaccinare.

„Mulţi dintre noi au pierdut pe cineva drag, alţii au suferit profund în urma infectării cu acest virus. Costurile sociale şi economice au fost şi continuă să fie uriaşe. Putem însă să punem capăt acestei pandemii şi îi îndemn pe români să aibă încredere în beneficiile imunizării şi să meargă în număr cât mai mare la centrele de vaccinare”, a afirmat Iohannis.

La vizita respectivă au participat premierul Florin Cîţu şi ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

Sursă foto: INQUAM Photos/Octav Ganea