Președintele Klaus Iohannis ar putea primi o lovitură cruntă, în plină campanie electorală, chiar de la una din instituțiile statului pe care îl conduce. Întrebată când vor fi recuperați cei 300.000 de euro de la familia președintelui Klaus Iohannis, șefa Agenției Naționale de Administrare Fiscală – ANAF, Mirela Călugăreanu, a răspuns sâmbătă că Fiscul își face datoria în toate situațiile în care are de recuperat o creanță certă, lichidă și exigibilă.

”În toate situațiile în care Fiscul are de recuperat o creanță certă, lichidă și exigibilă. În toate situațiile în care Fiscul are un titlu de creanță care să confirme o creanță certă, lichidă și exigibilă, ne facem datoria”, a afirmat Mirela Călugăreanu, în direct la Antena 3, răspunzând întrebărilor puse în legătură cu această chestiune.

În ceea ce privește stadiul recuperării banilor de la familia Iohannis, Mirela Călugăreanu a răspuns că ”aici sunt o serie de aspecte pe care instanțele trebuie să le clarifice”.

Trebuie menționat că în data de 9 mai 2018 a fost depusă la registratura sediului central al DNA din București o sesizare penală împotriva Președintelui Klaus Werner Iohannis, a soției sale, Carmen Iohannis și a notarului Radu Gabriel Bucșa din Sibiu, în legătură cu manoperele prin care cuplul prezidențial a intrat, începând cu 1999, în posesia a două imobile din centrul Sibiului.

Imobilele aparțineau Statului român și erau administrate de Primăria Sibiului, care a fost condusă în perioada iulie 2000 – noiembrie 2014 de Klaus Iohannis.