Revoltă pe scena politică. Cătălin Avramescu, fost șef al Cancelariei Prezidențiale și fost ambasador în Finlanda, iar în prezent cadru didactic la Universitatea din București, a răbufnit la adresa Guvernului, dar și la adresa președintelu Klaus Iohannis în urma acuzației de plagiat care planează asupra tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă.

Acesta susține că ceea ce a făcut Ciucă este o ”hoție”, însă totul s-a terminat, în ciuda încercărilor de a remedia situația. Referitor la președintele Klaus Iohannis, Cătălin Avramescu precizează că șeful statului nu ma are opțiuni, adăugând că acesta continuă să facă ”pe cretinul”.

„S-a terminat. Vor mai încerca o vreme sa tragă de timp. Dar hoția a fost descoperită. Iohannis a rămas fără opțiuni. De aceea încearcă tactica lui de bază. Face pe cretinul”, spune fostul șef al Cancelariei Prezidențiale.

Totodată, el a vorbit și despre informațiile transmise de Administrația Prezidențială referitoare la analizarea tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă. În opinia sa, Avramescu precizează că ceea ce vor să facă autoritățile din România este doar o ”manevră infantilă”.

Adevărul despre teza de doctorat a lui Nicolae Ciucă

Mai exact, teza premierului României va fi trimsă la ” instituția militarizată care a devenit o fabrica de plagiat. În același timp, Cătălin Avramescu precizează că la Universtatea unde va merge spre analiză teza de doctorat a lui Nicolae Ciucă, ”tronează generalul Dorin Pleșcan, fostul șef de cabinet al lui Ciucă când acesta era șeful Statului Major General”.

În acest context, politicianul susține că este vorba doar despre o ”manevră infantlă”.

„Administrația Prezidențială a dat un comunicat in care afirma ca teza de doctorat a lui Ciucă trebuie analizată de… comisia de etica de la Universitatea de Apărare Carol I. Mda… Crede ca publicul va înghiți o asemenea manevră infantilă. Adică exact la instituția militarizată care a devenit o fabrica de plagiate. Și unde tronează generalul Dorin Pleșcan, fostul șef de cabinet al lui Ciucă când acesta era șeful Statului Major General…”, mai arată controversatul fost lider PMP.