Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că semnarea decretului de revocare a Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA a reprezentat „un moment greu”, de care România nu avea nevoie.

Pe de altă parte, şeful statului a arătat că emiterea acelui decret a fost necesară în urma deciziei Curţii Constituţionale.

„A fost un moment greu când am semnat acel decret. (…) A fost un moment de care România nu a avut nevoie”, a spus el, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că marţea viitoare va participa la o dezbatere la care vor fi invitaţi politologi, formatori de opinie şi jurnalişti.

„Înţeleg perfect nevoia, dorinţa de a avea o dezbatere reală, aşezată, cu candidaţii din turul doi. Cum nu accept însă această dezbatere cu doamna Dăncilă de la PSD voi organiza eu, împreună cu echipa mea, o dezbatere aşezată săptămâna viitoare, marţi seara, la care vor fi invitaţi să dezbată împreună cu mine mandatul pe care l-am încheiat, planul pentru mandatul pe care sper că îl obţin în continuare politologi, formatori de opinie, jurnalişti. Va fi o discuţie deschisă, aşezată, care cu siguranţă va fi pe placul românilor”, a spus şeful statului, într-o conferinţă de presă organizată la sediul PNL.

El a motivat de ce nu acceptă să participe la o dezbatere cu Viorica Dăncilă, contracandidatul său la prezidenţiale.