Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, reprezentanta Forumului Democratic al Germanilor din România și succesoarea lui Klaus Iohannis, a obținut un nou mandat, potrivit rezultatelor la alegerile locale 2020, prezentate de presa locală.

Trebuie precizat că președintele Klaus Iohannis și-a arătat fățiș, înainte de alegeri, susținerea pentru Fodor.

Candidatul liberal pentru postul de primar al municipiului Sibiu, Adrian Bibu, şi-a recunoscut înfrângerea pe Facebook şi a anunţat că a felicitat-o pe Astrid Fodor, despre care susţine că a câştigat cel de-al doilea mandat.

Felicitări din partea învinsului

„Sibiul are începând de astăzi un nou primar! Unul care, chiar dacă poartă acelaşi nume, îmi place să cred că a înţeles, privind rezultatele din Consiliul Local, ce schimbări trebuie să facă pentru a deveni mai bun.

Aceasta este, prieteni, contribuţia noastră la următorii patru ani: un primar mai bun decât până acum! Votul pentru Consiliul Local ne dă forţa de a veghea ca toate cele de mai sus să se întâmple.

Vă mulţumesc pentru tot ceea ce aţi făcut, pentru încrederea în mine şi în PNL, pentru susţinerea pe care aţi arătat-o platformei liberale şi pentru ataşamentul faţă de echipa noastră. Am transmis felicitări doamnei Astrid Fodor şi o asigur de hotărârea noastră sinceră de a susţine proiectele care aduc dezvoltare Sibiului”, a scris Adrian Bibu pe pagina sa de socializare.

Victoriile liberale în Sibiu

Nu doar primarul FDGR al municipiului Sibiu a rămas în funcţie, ci şi preşedintele liberal al Consiliului Judeţean, Daniela Cîmpean, potrivit lui Adrian Bibu şi Ralucăi Turcan.

„O felicit pe Daniela Cîmpean pentru mandatul de preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu şi îi mulţumesc pentru felul în care, alături de vicepremierul Raluca Turcan şi de colegii liberali, m-a susţinut în această campanie. Vă mulţumesc tuturor!”, a mai spus Adrian Bibu.

Vicepremierul Raluca Turcan, lider al PNL Sibiu, a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că liberala Daniela Cîmpean a rămas în fruntea Consiliului Judeţean.

”Sibienii au totală încredere în liberali”

Totodată, vicepremierul a subliniat faptul că această victorie este un semnal ”optimist” cu privire la faptul că sibienii au totală încredere în liberali și în activitatea pe care aceștia o au.

”PNL Sibiu a câştigat 43 primării din judeţul Sibiu, cu 9 mai multe decât cele 34 pe care le conduceau colegi liberali până la alegerile din 27 septembrie. Este cel mai optimist semnal ca sibienii au încredere în noi, o dovadă că munca liberalilor este apreciată de cei în slujba cărora suntem: locuitorii acestui judeţ.

Rezultatele obţinute, unele în faţa cărora, în anumite comunităţi, competitorii noştri ar trebui să tragă învăţăminte cu privire la felul în care se tratează problemele oamenilor, ne motivează, iar acest lucru se va vedea”, a mai scris Raluca Turcan pe pagina de Facebook.