Preşedintele Klaus Iohannis nu va fi prezent la evenimentul de prezentare a programului politic al PNL pentru alegerile europarlamentare. Şeful statului a plecat la Bruxelles. El se va întâlni cu preşedintele Consiliului European Donald Tusk, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker şi preşedintele Parlamentului European Antonio Tajani la întrevederea cu reprezentanţii statelor din cadrul Parteneriatului Estic.

Întâlnirea are loc la invitaţia preşedintelui Consiliului European, domnul Donald Tusk, şi este prilejuită de aniversarea a 10 ani de la lansarea Parteneriatului Estic, iniţiativă care constă în crearea unei zone comune de democraţie, prosperitate, stabilitate şi strânsă cooperare între statele membre UE şi statele partenere.

Klaus Iohannis va veni însă la mitingul pe care PNL îl organizează sâmbătă în Piaţa Constituţiei. Cei de la PNL au în intenție să aducă 50.000 de oameni la mitingul din București.

PSD nu se lasă mai prejos și va organiza un mare miting electoral la Târgoviște, în Dâmbovița. Social-democrații mizează pe prezența a peste 30.000 de oameni.