Klaus Iohannis, apel la vaccinare: Este cea mai sigură cale pentru încetinirea pandemiei

Șeful statului spune că România trebuie să fie pregătită pentru următorul val al pandemiei, subliniind că cea mai sigură cale pentru a încetini răspândirea bolii este vaccinarea.

Klaus Iohannis a precizat că pandemia cu care ne confruntăm de atâta timp face în continuare victime și că trebuie să realizăm că pericolul nu a trecut chiar dacă ne aflăm într-o perioadă cu un număr scăzut de infectări.

„Acest virus cu care ne confruntăm de atâtea luni a făcut şi continuă să facă victime. Deşi acum ne aflăm într-o perioadă cu un număr scăzut de infectări, trebuie să fim realişti. Pandemia nu s-a încheiat. Vedem în multe ţări o intensificare, aşa numitul val patru, şi România trebuie să fie, la rândul ei, pregătită pentru a-i face faţă.”, spune acesta.

Apel la vaccinare

Președintele a declarat că vaccinarea rămâne singura soluție prin care coronavirusul poate fi încetinit, îndemnându-i pe cei care nu s-au vaccinat să o facă. El spune că efectele vaccinului împotriva COVID-19 sunt certe și demonstrate.

”Cea mai sigură cale pentru a încetini această pandemie rămâne vaccinarea şi îi îndemn pe toţi care nu s-au vaccinat încă să meargă cu încredere să se vaccineze, pentru că efectele benefice de protejare împotriva COVID-19 sunt certe şi demonstrate.”, continuă președintele.

Klaus Iohannis a continuat prin a spune că fiecare persoană care se vaccinează ”contribuie cu responsabilitate la încheierea acestei grave crize sanitare”.

Sursă foto: Dreamstime