Adunarea Generală a FRT a avut loc în cursul zilei de luni la Centrul Naţional de Tenis, iar finul lui Klaus Iohannis, Marius Vecerdea a chemat de urgență poliția și salvarea susținând că a fost agresat.

Mai exact, din înregistrarea video se poate vedea că Vecerdea a luat cuvântul în calitate de membru afiliat fără drept de vot. În discursul pe care l-a susținut, aceasta l-a acuzat pe preşedintele Ion Ţiriac, care şi-a depus mandatul, că a minţit şi că nu a menţionat în discursul său despre centrul regional de tenis de la Sibiu.

Totodată, el a lansat o serie de acuzații extrem de dure la acesta, precizând că ”este o bătaie de joc” ca mai multe persoane să fie chemate în cadrul Adunării.

„Din postura de membru afiliat, şi nu asociat, am dreptul să iau cuvântul. Am o simplă calitate de pasionat al tenisului… şi e o mare ruşine, domnule Ţiriac, să nu menţionaţi centrul regional din Sibiu, o investiţie foarte mare. Lăsaţi-mă să vorbesc, pentru că am avut aici un personaj care a vorbit 24 de minute în calitate de demisionar (n.r. – Ion Ţiriac). Lăsaţi-mă să răspund la minciunile pe care le-a debitat. Raportul de activitate nu cuprinde una dintre cele mai mari investiţii din tenis făcute din bani privaţi complet.

Tenis Club Pamira este printre cluburile care plătesc cei mai mulţi bani la stat, bani care se duc, culmea, la majoritatea celor care votează aici. Este o bătaie de joc să ne chemaţi aici fără să ne trimiteţi bilanţul, fără să trimiteţi planul, fără să ne trimiteţi pe cine afiliaţi, pe cine dezafiliaţi… Ce faceţi cu federaţia asta? Nimic, zero, zero, zero… păi nu vă e ruşine?”, a spus Vecerdea.

Finul lui Klaus Iohannis a sunat la 112

În timpul declarațiilor sale, un reprezentant al unui club din Adunarea Generală i-a smuls acestuia microfonul din mână, iar situația a degenerat. Mai exact, cei doi au fost despărțiți, însă finul lui Klaus Iohannis a continuat, susținând că acesta trebuie dat afară pentru agresiunea făcută.

„Vă rog frumos să-l daţi afară din sală pentru agresiunea la care am fost supus. Sau consemnaţi în procesul verbal acum. Este o agresiune”, a spus Vecerdea.

Pe de altă parte, ceilalți membri prezenți au solicitat ca Vecerdea să nu mai fie lăsat să vorbească, iar Ion Ţiriac s-a ridicat de pe scaunul de la prezidiu precizând că acesta trebuie să fie dat afară.

„Opreşte şedinţa şi dă-l afară”, a spus Țiriac.

La scurt timp, Ion Țiriac a plecat din sala de șeință, iar Vecerdea a sunat la 112. În urma apelului la Adunarea Generală a FRT a venit un echipaj de poliţie, iar după doar 20 de minute de la incident, Vederdea a revenit în sală şi a cerut suspendarea şedinţei.

El a mai adăugat că nu trebuie efectuat niciun vot până când agresiunea la care a fost supus nu va fi remediată.

„Vă rog să suspendaţi şedinţa până la clarificarea agresiunii la care am fost supus. Poliţia este aici, am sunat la 112. Nu votaţi pentru că votul este viciat până nu rezolv agresiunea la care am fost supus”, a spus finul lui Iohannis.

În urma incidentului, vicepreşedintele Alina Tecşor a supus la vot dacă se suspendă şedinţa, dar membrii afiliaţi au fost împotrivă, astfel, ședința a continuat cu votul bilanţului contabil.

Abulanța a ajuns și ea la FRT

După ce a ajuns poliția, finul lui Klaus Iohannis a precizat că i s-a făcut rău, motiv pentru care, a sosit și ambulanța la o diferență de doar câteva minute.

De menționat este faptul că, la începutul şedinţei Adunării Generale a FRT de luni, preşedintele Ion Ţiriac şi-a anunţat demisia din funcţie în faţa celor 29 de membri asociaţi cu drept de vot prezenţi.

Amintim faptul că, miliardarul a fost ales, la 19 iunie 2019, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, cu 32 de voturi obţinute la Adunarea Generală Extraordinară de Alegeri a forului naţional.

În ultimii ani, Marius Vecerdea, a deschis mai multe procese împotriva Federaţiei Române de Tenis. Totodată, la data de 11 iunie 2020, conducerea Federaţiei Române de Tenis a fost recunoscută în instanţă după ce a câştigat la Curtea de Apel procesul intentat de reprezentantul clubului Pamira Sibiu, Marius Vecerdea, prin care contesta alegerea lui Ion Ţiriac la preşedinţia FRT, după ce iniţial atacase în instanţă legitimitatea fostului preşedinte George Cosac.

În urma problemelor juridice, Federaţia Română de Tenis nu a primit finanţare de la bugetul de stat în anii 2018, 2019 şi 2020.