KIntelliVision este prima tehnologie software inteligentă pentru analiză video, 100% românească, dezvoltată integral de specialiştii UTI. Aceasta alarmează automat beneficiarul soluţiei, în timp real, atunci când cineva se află în zona de securitate şi poate realiza chiar un filmuleţ al acţiunii intrusului. Spre exemplu, noua tehnologie poate identifica rapid persoanele neautorizate care pătrund într-un anumit perimetru sau obiectele abandonate, redând secundă cu secundă etapele şi spaţiul prin care a avut loc accesul nepermis, dar şi date privind persoana care a pierdut sau lăsat un anumit bagaj.
Pentru dezvoltarea KIntelliVision au fost utilizaţi algoritmi genetici de ultimă generaţie, iar tehnologia a fost testată pentru imagini din diferite locaţii şi din condiţii cât mai variate: timp de zi şi de noapte, ninsoare abundentă, soare puternic, furtună de praf, etc.
„Soluţia oferă mijloacele necesare pentru identificarea comportamentelor neprevăzute dintr-un perimetru supravegheat, clasificarea fiind exactă şi eliminând alarmele false. Aceste funcţii automatizează, uşurează şi eficientizează foarte mult activitatea personalului de securitate din dispecerate, care, având de urmărit mai multe monitoare cu imagini preluate de camere, poate pierde din vedere anumite mişcări în perimetru”, arată Bogdan Gălan – Director General UTI Industrial Technologies. Tehnologia inovatoare KIntelliVision a fost creată ca urmare a creşterii nevoii de securitate, cu scopul de preveni actele infracţionale.
„Estimăm că prin vânzarea acestei tehnologii cifra de afaceri a Grupului UTI va creşte cu peste 1 milion de euro”, a mai precizat Directorul General al companiei membre UTI.