Rapoarte neconfirmate despre starea de sănătate a „liderului suprem” s-au înfiripat din moment ce acesta nu a apărut în public de aproape trei săptămâni. Presa a scris că liderul nord-coreean ar fi în „pericol” după operație sau s-a ascuns într-o stațiune de coastă pentru a scăpa de pandemia coronavirusului, scrie New York Post, citând agenția de știri Yonhap.

Dezertorul Ji Seong-ho a susținut că este 99% la sută sigur de moartea lui Kim Jong-un, iar Coreea de Nord ar putea face anunțul oficial în acest weekend.

„M-am întrebat cât de mult ar fi putut suferi după o intervenție chirurgicală cardiovasculară. Am fost informat că Kim a murit weekendul trecut”, a spus Ji pentru agenția de știri Yonhap.

„Nu este 100% sigur, dar pot spune că posibilitatea este de 99 la sută. Se crede că Coreea de Nord se confruntă cu o problemă de succesiune complicată”, a mai spus el.

Liderul nord-coreean a ratat sărbătorirea zilei de naștere a bunicului său, fondatorul nației, Kim Il Sung, pe 15 aprilie, stârnind speculații despre sănătatea sa. Pe 12 aprilie, la un spital din stațiunea Mount Kumgang din Hyangsan, acesta ar fi fost supus unei intervenții chirurgicale și s-ar recupera la o vilă acolo, se arată în rapoartele inițiale.