Kia Motors, cel de-al doilea producator auto din Coreea de Sud, filiera a Hyundai Motors, a anuntat ca pana la finele anului in curs va lua o decizie in ceea ce priveste dezvoltarea unei fabrici in Europa Centrala si va alege locatia noii uzine.

Aceasta va produce motoare pentru modelele care sunt fabricate in cadrul fabricii Hyundai din Cehia, care isi va demara productia in noiembrie. Dusan Dvorak, purtatorul de cuvant al Kia Slovacia, a declarat ca zona Zilina, din Slovacia, unde Kia produce modelul Cee’d, ar putea fi una dintre posibilele locatii.

Kia nu s-a decis insa la suprafata noii uzine care este programata sa produca anual pana la 300.000 de motoare. Constructia fabricii va fi demarata cel mai devreme anul viitor, pentru ca unitatea sa devina operationala in 2011.

Prin constructia de fabrici in fostele tari comuniste, Kia si Hyundai urmaresc o reducere a costurilor de productie deoarece in aceste zone forta de munca este mult mai ieftina decat in Europa de Vest. De asemenea, cele doua companii vizeaza majorarea cotei de piata in regiune.

Sursa: Bloomberg