KFC va deschide la sfârşitul lunii octombrie un restaurant fast-food în Piaţa Operei din Timişoara, fiind a 35-a unitate a reţelei din România, în urma unei investiţii de 700.000 de euro, a anunţat marţi compania.

“Noul KFC va funcţiona în locul vechiului restaurant Palas, iar investiţia iniţială este de aproximativ 700.000 de euro, mai ridicată decât în cazul altor locaţii similare, fiind vorba despre o clădire istorică, ce a necesitat o atenţie sporită şi soluţii tehnice complicate”, se arată într-un comunicat al companiei.

Restaurantul este al doilea al reţelei din Timişoara, al patrulea deschis în acest an şi va fi situat în zona pietonală dintre Operă şi Catedrala Metropolitană. Unitatea va avea o suprafaţă de 355 de metri pătraţi şi va avea 40 de angajaţi.

Reprezentanţii companiei estimează că nou restaurant va avea vânzări de 1,5 milioane de euro în primul an calendaristic.

Compania US Food Network deţine franciza reţelei americane KFC pentru România şi Republica Moldova, deţinând şi  o unitate fast-food la Chişinău.