Cei de la KFC au reluat utilizarea dozatoarelor de băuturi răcoritoare. Sphera Franchise Group anunţă reluarea utilizării dozatoarelor de băuturi răcoritoare în restaurantele KFC, în urma unei informări primite din partea autorităţilor, conform căreia decizia luată în urmă cu o săptămână de a suspenda folosirea acestora a fost ridicată.

Anterior fusese solicitată autorizarea ca producător de băuturi răcoritoare pentru a fi permisă în continuare utilizarea dozatoarelor, se menţionează într-un raport remis, miercuri, Bursei de Valori Bucureşti.

“Având în vedere faptul că dozatoarele pentru băuturi nu au fost utilizate în această perioadă, compania a realizat toate procedurile necesare pentru repornirea acestora la parametri optimi, împreună cu furnizorul echipamentelor. Începând de ieri (marţi n.r), toate dozatoarele din toate restaurantele KFC sunt funcţionale”, se menţionează în raport.

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au interzis utilizarea aparatelor de producere a gheţii din restaurantele KFC, după ce au descoperit bacteria Clostridium, bacterii coliforme şi enterococi în gheaţa, a anunţat, în urmă cu o săptămână, directorul general al ANPC, Paul Anghel.

Ulterior, KFC România a anunţat că a demarat o investigaţie internă şi a decis oprirea tuturor maşinilor de gheaţă din toate restaurantele KFC din ţară până la finalizarea acesteia.

Compania preciza că are proceduri stricte de management şi gestionare a gheţii, incluzând inspecţii zilnice, săptămânale şi curăţări periodice ale maşinilor de gheaţă. În plus, face teste independente frecvente ale gheţii în toate restaurantele sale.

Sphera Franchise Group S.A. este un holding ce reuneşte sub umbrela sa companiile care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery şi Taco Bell în România, KFC în Republica Moldova şi KFC în zona de nord-est a Italiei.