„Nu s-a discutat în şedinţa de Guvern pe marginea acestei legi, dar am discutat în Coaliţie şi se discută în contiuare cu partenerii sociali”, a spus ministrul Culturii, Kelemen Hunor, la finalul şedinţei de Guvern de miercuri.
El spune că legea este aproape finalizată. „Am înţeles că  legea salarizării uniatre este finalizată în proporţie de 99%. Este luată în considerare o majorare salarială în trepte. Sunt mai multe variante. Există mai multe propuneri şi a existat şi această propunere în două trepte. A existat şi o propunere într-o singură treaptă, dar procentul nu a fost stabilit.
Şi vă spun că toate aceste variante încă sunt în dezbatere şi eu sper ca într-o săptămână, în zece zile vom finaliza aceste discuţii”, a spus Kelemen Hunor.
 
Important este ca decizia finală să fie una sustenabilă din punct de vedere financiar, spune Kelemen Hunor. „Noi credem că în acest moment suntem obligaţi să luăm decizia care să fie sustenabilă din punct de vedere financiar. Şi, dacă până la urmă, concluzia va fi că în două trepte trebuie să mergem, mergem în două trepte. Dar, decizia nu este luată, există mai multe variante”, a conchis Kelemen Hunor.