Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că reînchiderea restaurantelor şi teatrelor este o măsură nejustificată. În opinia sa, decizia Guvernului nu are la bază „niciun studiu”. „Sunt convins că nu se supăra Dumnezeu dacă un an nu mergeam la Sf. Parascheva„, a afirmat fostul ministrul al Culturii.

„Dacă regulile sunt respectate nu există această necesitate şi nu este just să închizi iarăşi restaurantele, cafenelele, fiindcă acolo, din ceea ce văd eu, nu există un risc mare de a transmite virus. Şi în acelaşi timp să laşi deschis jocurile de noroc, să laşi să meargă lumea nenumărat la Iaşi la pelerinaj, sunt convins că nu se supără Dumnezeu dacă un an nu faci pelerinaj, pentru că forţa credinţei nu va depinde de aceste chestiuni. Să închizi teatrele şi cinematografele pentru ce?

Nu există niciun motiv, nu există niciun studiu, nu există date ştiinţifice prin care se poate demonstra că în teatre şi în săli de cinema se transmite mai puternic virusul decât la un pelerinaj necontrolat. Nu mai vorbim de artişti, de creatori, care stau de luni de zile. Pentru un actor să nu poţi urca pe scenă, pentru un regizor să nu poţi să pui în scenă un spectacol, este jale”, a declarat Kelemen Hunor, la postul Aleph News.

În opinia sa, reînchiderea restaurantelor este „o mare greşeală”, pe motiv că măsura ar fi fost adoptată „așa, hai să facem ceva că avem multe cazuri, hai să ne facem că lucrăm, să încercăm să demonstrăm că ne preocupă soarta fiecăruia”.

Kelemen Hunor a criticat faptul că ministrul Culturii nu a avut niciun punct de vedere în acest sens.

„Această pandemie va schimba modalitatea noastră de a trăi, până nu va exista o medicaţie eficientă lucrurile nu se vor schimba. Dacă ne uităm la cifre vedem dimensiunea tragediei, trebuie asigurată o viaţă normală pentru toată lumea, în şcoli, în teatre, în restaurante, omul e o fiinţă socială”, a mai spus Kelemen Hunor, conform sursei citate.

În plus, el a spus că parlamentarii UDMR nu vor vota un proiect de lege privind amânarea alegerilor.