«Avem o veste minunată, lansăm la nivel mondial un antivirus gratuit Kaspersky Free! Este distinat tuturor doritorilor, «fără plată, mai exact gratuit», se precizează în declaraţia făcută de directorul companiei Evgheni Kasperski.

Se mai menţionează faptul că antivirusul gratuit nu va concura cu versiunile cu plată, care au numeroase funcţii suplimentare. Potrivit declaraţiei directorului companiei Eugene Kasperski, activitatea desfăşurată în elaborarea Kaspersky Free a durat aproximativ o jumătate de an.

«Produsul respectiv a fost lansat cu succes pe piaţă, în cadrul unui proiect pilot, anul trecut, în Rusia-Ucraina-Belarus, China şi în «Nordix» (Danemarca, Norvegia, Suedia şi Finlanda)», a anunţat directorul companiei Kaspersky Lab. Lansarea gratuită a antivirusului se va efectua treptat pe etape. Prima etapă de distribuire a  antivirusului Kaspersky Free va debuta, în luna iulie, în SUA, Canada şi în unele state din Asia Pacific. După cum se preconizează, până la finele anului 2017, antivirusul gratuit Kaspersky Free va fi accesibil în toate statele lumii.RADOR