Deși a atribuit Twitter un calificativ junk, Standard & Poor descrie compania ca fiind stabilă și având perspective de creștere puternică.

Agenția de rating a dat companiei din San Francisco un calificativ BB- corporate credit rating, ceea ce plasează cu certitudine Twitter în mijlocul teritoriului junk. Totuşi, perspectivele companiei sunt descrise ca stabile.

Acțiunile Twitter au scăzut cu 5,7% la 40.12 dolari, în şedinţele de tranzacționare de joi după-amiază. Acțiunile companiei americane au pierdut mai mult de o treime din valoare de la începutul anului.

Ultima scădere a prețului acțiunilor sale s-a produs în urmă cu aproximativ două săptămâni. Presa internațională și analiștii independenți consemnau atunci faptul că la originea problemelor Twitter se află lipsa constantă de utilizatori pe lună. Cifra acestora este în continuă scădere.

Totuși, predicțiile S&P se referă la faptul că Twitter ar putea avea o creștere sănătoasă în utilizatori activi și venituri. Dar investițiile mari făcute în ultima perioadă pentru a aduce compania pe creștere fac ca rețeaua să nu poată să consemneze un cash-flow constant până în 2016.

Jim Prosser, un purtător de cuvânt al Twitter, a subliniat referindu-se la calificativul S&P: "Twitter va continua sa experimenteze o urcare foarte puternică și nu se confruntă cu o creștere semnificativă a presiunii concurențiale."

Evaluarea S&P nu a fost solicitată, ceea ce înseamnă că agenția de rating -a bazat doar pe informațiile disponibile în mod public.

Acțiunea Standard & Poor’s vine la o zi după prima analiză oficială în cadrul companiei Twitter, unde se discută viziunea, strategia de finanțe și alte aspecte.