'Pe lângă locurile unde românii plătesc de regulă cu cardul, respectiv la hotel, în aeroport sau la benzinării, procesăm de exemplu şi plăţi către florării, magazine de suveniruri, poştă sau laboratoare foto', a declarat Cătălin Creţu, director regional pentru România, Croaţia şi Slovenia, Visa Europe.

Per total, românii au realizat în vara acestui an cu aproape 30% mai multe plăţi cu cardul la POS în străinătate, iar valoarea totală a acestor tranzacţii s-a majorat cu aproape 20%.

Potrivit companiei, ultima săptămână din luna august a fost cea mai aglomerată din acest sezon estival în ceea ce priveşte numărul de plăţi făcute de români cu cardurile Visa la POS-urile din străinătate, cu vârful de tranzacţii procesate înregistrat sâmbătă, pe 29 august.

Cele mai multe plăţi cu cardul au fost realizare de români în Franţa, Italia, Ungaria, Marea Britanie, Bulgaria, Germania, Spania, Austria, Suedia şi Belgia.

Visa Europe este o companie de tehnologii de plată deţinută şi operată de băncile membre şi alţi furnizori de servicii de plăţi din 37 de ţări din Europa. AGERPRES