Problemele ce au apărut la Măsura 3 de ajutoare de stat, care este în prezent blocată, afectează aproape jumătate de milion de români, atrage atenţia Adrian Dragomir, fondator al platformei online de business intelligence Termene.ro.

Companii afectate cu aproape 500.000 de oameni angajaţi, ce plătesc taxe de sute de milioane de euro

Este vorba despre circa 27.000 de companii care au aplicat pentru Măsura 3 pentru a obţine ajutoare de stat pentru investiţii de câte 50.000 – 200.000 de euro.

“Cum îți permiți să-ți bați joc de așa ceva?! (…) Sunt companii puternice de pe piaţă”, afirmă Adrian Dragomir într-un mesaj video publicat pe pagina sa de Facebook.

“Companiile astea care au depus proiecte la Măsura 3 au generat cifră de afaceri de 30 de miliarde de euro, au aproape 500.000 de oameni angajați, taxele plătite de ele la stat sunt de ordinul sutelor de milioane de euro.

Cum îți permiți să-ți bați joc de așa ceva?! Cele 27.000 de companii care au aplicat pentru această măsură sunt companii puternice în piață, pentru că așa îți cerea grila de punctaj”, spune Adrian Dragomir, potrivit startupcafe.ro.

“Ai unii care au fraudat? Ai sisteme, ai instituții, DNA”

Antreprenorul atrage atenţia că sesiunea de înscrieri pentru Măsura 3 ar urma să fie reluată cu alte reguli, însă firmele de consultanţă, cele care au realizat proiectele înscrise, sunt acum nevoite să dea înapoi onorariile companiilor aplicante.

“Da, s-a făcut acea greșeală, prin care s-a dat voie să se cumpere imobiliare. Dar nu este vina antreprenorilor, nu e vina firmelor de consultanță din țara asta care au fost plătite de aceste companii să facă aceste proiecte. Avem sute de firme de consultanță care vor fi nevoite să dea banii înapoi, pentru că au muncit la un proiect care nu mai există, pe care statul l-a șters unilateral.

V-a fost frică că se investește în apartamente. Asta era marea problemă în România, că vor cumpăra firmele apartamente? Păi banii ăia nu se duc în economie? Ai unii care au fraudat? Ai sisteme, ai instituții, DNA. Dar decizia de a anula cu totul o măsură la care oamenii au muncit…”, mai afirmă Adrian Dragomir.

“Puteați să spuneți că nu se poate, dar ne-ați mințit”

El îi critică pe oamenii politici şi chiar pe preşedintele Klaus Iohannis pentru promisiunile făcute “cu surle și tobe înainte de alegeri”. Adrian Dragomir consideră că ajutoarele oferite de guvernanţi sunt, de fapt, “dezamăgitoare”.

“Puteați să spuneți că nu se poate, dar ne-ați mințit. A ieșit președintele: 70 de miliarde de euro vor veni. Ați anunțat cu surle și tobe înainte de alegeri tot soiul de măsuri. Digitalizare – câte 100.000 de euro, nu știam unde să ne mai uităm”, a mai afirmat antreprenorul.

Sursă foto: Dreamstime