„Dacă până nu demult, printre cele 21 de judeţe, judeţul cu cel mai bun procent între numărul de semnatari şi populaţie era Sibiul şi aveam un pic de mândrie, acum pot spune cu toată recunoştinţa şi cu certitudine că Tulcea este cel mai fără penali judeţ din România pentru că aici avem circa 10% din cetăţenii judeţului care au semnat pentru această iniţiativă, ceea ce este un rezultat fabulos”, a afirmat, într-o declaraţie de presă susţinută pe faleza oraşului, deputatul Barna. 

El a primit din partea preşedintelui organizaţiei judeţene a PNL, Ştefan Ilie, un dosar cu 4.023 de semnături strânse de liberali în cadrul campaniei „Fără penali în funcţii publice”. 

„Cu această iniţiativă, 4.000 de semnături aduse în mod formal şi organizat, Tulcea este un exemplu”, a mai spus deputatul USR. 

Preşedintele Barna a amintit că obiectivul campaniei este de a strânge un milion de semnături, în contextul în care unele primării au invalidat listele primite din partea partidului. 

Potrivit sursei, până în prezent, s-au strâns peste 800.000 de semnături la nivel naţional. 

La rândul lui, preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, Ştefan Ilie, a susţinut public ideea de a propune împreună iniţiative legislative în beneficiul populaţiei din judeţ, acesta fiind în opinia lui un prim pas în perspectiva unei alianţe politice. 

„Poate este un prim pas pentru a face o alianţă puternică. Poate la următoarele alegeri locale vom bate palma împreună şi vom aduna oameni capabili care vor să dezvolte acest loc minunat”, a afirmat liderul liberalilor tulceni. 

La eveniment a fost prezent şi preşedintele filialei teritoriale a platformei România 100, Marian Machedon, care a declarat presei că a predat USR circa 230 de semnături pentru campania „Fără penali în funcţii publice”. 

„Mai avem strânse circa 100 de semnături. Nu ştiu dacă sunt multe sau puţine, dar cred că fiecare semnătură contează”, a precizat Machedon. 

La nivelul judeţului Tulcea, potrivit preşedintelui organizaţiei judeţene a USR, Bogdan Paul Negrea, s-au strâns peste 24.000 de semnături. 

Campania de strângere a semnăturilor continuă până la sfârşitul lunii august, iar zilele acestea voluntari şi membri USR se deplasează în judeţ, în cadrul caravanei #fărăpenaliînfuncţiipublice. AGERPRES