Județul Constanța se pregăteșe de vaccinare. Potrivit unui comunicat transmis de Prefectura Constanţa, optsprezece centre de vaccinare vor fi amenajate în şaisprezece localităţi din judeţul Constanţa, urmând ca în municipiul reşedinţă de judeţ şi în Cernavodă să fie câte două, iar în rest câte un singur centru.

Mai exact, potrivit sursei citate,  în sedinţa de miercuri seara a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fost aprobată lista actualizată a centrelor de vaccinare din judeţ, menţionând că acestea vor intra în circuit etapizat.

Conform sursei citate, municipiul Constanţa şi oraşul Cernavodă sunt singurele localităţi unde vor fi amenajate două centre de vaccinare. În Constanţa acestea vor fi la Pavilionul Expoziţional şi la Spitalul Militar de Urgenţă “Al. Gafencu” – Sistem Militar Modular de Izolare şi Tratament, iar în Cernavodă la fosta cantină din incinta campusului şcolar şi la Spitalul Orăşenesc Cernavodă.

Centrele de vaccinare din județul Constanța

În ceea ce privește celelalte puncte de vaccinare din judeţul Constanţa acestea vor fi în următoarele orașe: Medgidia – Policlinica din cadrul Spitalului Municipal Medgidia; Mangalia – Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia; Năvodari – Centrul multifuncţional de sănătate Năvodari; Ovidiu – Centrul Cultural Elena Roizen; Valu lui Traian – Centrul pentru Tineret; Eforie – Complex “Steaua de Mare”; Cumpăna – Centrul socio-educativ; Hârşova – Spitalul Hârşova; Mihail Kogălniceanu – Grădiniţă; Negru Vodă – fostul cinematograf; Cobadin – Căminul Cultural Cobadin; Techirghiol – Centrul Sportiv „Sparta”; Băneasa – Incinta SAJ; Cogealac – Grădiniţă.

Totodată, Prefectura Constanţa a mai menționat în comunicat faptul că, în pregătirea etapei a doua de vaccinare împotriva COVID-19 în România, Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) vor dispune măsurile necesare pentru identificarea modalităţilor de transport pentru persoanele nedeplasabile, de la localitatea de domiciliu către centrul de vaccinare la care este arondată localitatea.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin