În Bucureşti, Iaşi, Prahova, Bacău şi Braşov s-au înregistrat peste 34% din totalul cazurilor de COVID-19. Este vorba de săptămâna 24 – 30 august iar datele au fost furnizate de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Potrivit raportului săptămânal de supraveghere care are la bază date raportate până la 30 august, în săptămâna 24 – 30 august, 34,3% din totalul cazurilor s-au înregistrat în Bucureşti, Iaşi, Prahova, Bacău şi Braşov.

Conform datelor furnizate de INSP, 28,5% din totalul deceselor cauzate de noul coronavirus au fost înregistrate în Arad, Timiş, Bihor, Bucureşti şi Suceava.

În şapte judeţe şi municipiul Bucureşti se înregistrează o rată de incidenţă cumulată peste 100 de cazuri/ 100.000 locuitori.

Un alt lucru important este referitor la trendul ascendent. Faţă de săptămâna anterioară acesta se înregistrează în 10 judeţe – Bacău, Botoşani, Brăila, Constanţa, Giurgiu, Harghita, Iaşi, Sălaj, Teleorman, Tulcea – şi în municipiul Bucureşti.

Potrivit INSP, 1 din 20 de cazuri a fost înregistrat la personal medical. Trebuie subliniat că 80,1% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 59,7% – la bărbaţi.

Un procent de 94,8% din toţi cei decedaţi aveau cel puţin o comorbiditate asociată: afecţiuni cardiovasculare, neurologice, renale, pulmonare, diabet, obezitate, neoplasm.

Pandemia de coronavirus face ravagii în România. Ultimele cifre anunțate de către Grupul de Comunicare Strategică sunt de-a dreptul apocaliptice. Este un record negativ de persoane decedate în România în doar 24 de ore. Autoritățile au anunțat că de ieri și până azi au încetat din viață din cauza COVID-19 60 de persoane. Până acum, recordul de decese se înregistrase pe data de 25 august, când muriseră cu două persoane mai puțin, 58.

Până astăzi, 1 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 88.593 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

38.454 de pacienți au fost declarați vindecați și 11.175 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.053 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.