Judecătoarea Amy Coney Barrett, nominalizată de preşedintele american Donald Trump pentru postul vacant de la Curtea Supremă, a făcut, marţi, o serie de declarații explozive. Ea a spus că va separa convingerile sale religioase private de orice verdict juridic pe care îl va da, relatează dpa.

Amy Coney Barrett a fost audiată în Senatul SUA, iar ceea ce s-a întâmplat acolo a uimit opinia publică. Ea a  refuzat să răspundă în mod specific unor întrebări despre avort, afirmând că ar fi nepotrivit pentru o judecătoare nominalizată să spună în avans ce decizie va lua în cazurile judecate.

„Nu pot exprima puncte de vedere asupra unor cazuri sau să mă angajez asupra unei anumite poziţii”, a punctat Amy Coney Barrett.

Judecătoarea a spus că e o catolică devotată şi că credinţa este importantă pentru ea. De asemenea, ea a subliniat că decizia sa de a avea o familie mare, multirasială, şi de a face din credinţă o parte esenţială din viaţa lor este una privată. Amy Coney Barrett are nu mai puţin de şapte copii, din care doi sunt adoptaţi.

„Am o viaţă plină de oameni care au făcut diferite alegeri şi nu am încercat niciodată în viaţa mea personală să le impun alegerile mele, iar acelaşi lucru este valabil din punct de vedere profesional”, a spus Barrett în comisa juridică a Senatului.

Întrebată despre drepturile membrilor comunităţii LGBTI sau căsătoriile între persoanele de acelaşi sex, ea nu a oferit un răspuns categoric. „Nu am discriminat niciodată pe baza preferinţelor sexuale”, a spus ea, comparând discriminarea cu rasismul şi numindu-le pe amândouă „abjecte”. Chestiunea a apărut în dezbaterea publică şi datorită informaţiilor publicate de New York Times că judecătoarea nominalizată de Donald Trump la Curtea Supremă a avut la un moment dat legături cu o şcoală care a exclus copiii cuplurilor de acelaşi sex.