Cel mai mare producător de smartphoneuri din lume intenționează să lanseze un dispozitiv pliabil în 2018, a declarat Koh Dong-jin, actualul CEO al departamentului Samsung Mobile.

Compania trebuie să depășească multe obstacole înainte de a face posibilă crearea unui telefon de acest gen, a menționat Koh.

Zvonurile despre producerea unui telefon pliabil s-au învârtit în jurul lui Samsung de când compania a prezentat un display flexibil la Consumer Electronics Show în 2013.

Compania a încorporat deja elemente ale acestei tehnologii în smartphone-urile sale curbate Galaxy Edge, iar un analist din industrie a descris obiectivul lansării de către Samsung a unui dispozitiv pliabil anul viitor ca fiind „destul de realist”.

„Se știe că Samsung lucrează de mai mulți ani pe un ecran  pliabil”, a declarat analistul IHS Market, Judy Hong.

O provocare cu care se poate confrunta Samsung este ca dezvoltatorii să-și adapteze aplicațiile la noile ecrane pliabile.

„Ceea ce face smartphone-urile inteligente sunt aplicațiile”, a spus Hong. „Dacă aveți un telefon pliabil, dar majoritatea aplicațiilor dumneavoastră nu suportă funcții pliabile … ar fi lipsit de sens”, a mai adăugat el.

Lansarea cu succes a unui smartphone pliabil ar spori o schimbare remarcabilă pentru seria Samsung Galaxy Note. Anul trecut, producătorii au retras de pe piață milioane de dispozitive Galaxy Note 7 din cauza unor probleme tehnice, pierzând miliarde de dolari.

Cel mai recent model din serie, Note 8, pare să aibă succes față de predecesorul său. Samsung a primit deja 650.000 de precomenzi pentru noul smartphone înainte de lansarea sa, conform lui Koh.