Cu circa o lună în urmă Johnosn Controls a achiziționat un alt producător german similar, C. Rob Hammerstein Group.
Keiper Recaro Group, firmă cu baza la Kaiserslautern, este unul dintre producătorii majori de sisteme pentru reglarea scaunelor destinate automobilelor și a înregistrat în 2009 venituri de aproape un miliard de dolari.
Printre cei mai importanți clienți ai Keiper, la care va avea acum acces Johnson Controls, se numără Volkswagen, Mercedes-Benz și General Motors. Recaro furnizează scune speciale pentru vehiculele sport ale unor producători precum Ford, Volkswagen, Porsche, Lamborghini, Ferrari, Mini, Aston Martin, Cadillac sau Honda.
Conform Johnson Controls, achiziția a cărei valoare nu a fost încă dezvăluită, are ca scop dezvoltarea unei game extinse de scaune și sisteme pentru reglarea acestora precum și producția de „scaune ușoare” pentru vehiculele electrice. Compania se află pe locul opt în topul mondial al furnizorilor de componente auto cu venituri din vânzări estimate la 12,8 miliarde de dolari. În România, Johnson Controls este furnizor al Automobile Dacia și deține trei fabrici amplasate la Ploieşti, Piteşti şi Mioveni.