Johnny Răducanu s-a născut la 1 decembrie 1939 la Brăila. S-a remarcat ca interpret de jazz încă de la 19 ani. A studiat muzica la Iaşi, la Cluj, apoi la Conservatorul din Bucureşti, clasa contrabas. Provine dintr-o familie cu tradiţii muzicale de peste 300 de ani, de pe timpul lăutarului Petre Creţu Solcanu. Printre albumele sale se numără „Jazz în ţara mea", „Confesiuni", „Jazz antifanariot" şi „Jazz Bestament".

Johnny Răducanu a suferit o intervenţie chirurgicală în luna mai a acestui an. Contactat telefonic maestrul, care avea probleme cardiace şi de diabet, spunea că se simte rău. "Mă simt rău, dar sper să mă fac bine. A trebuit să mă operez de urgenţă aşa că am fost nevoit să îmi amân în ultimul moment concertul pe care trebuia să îl susţin astă seară la Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti."

“Averea mea o reprezintă garsoniera şi pianul”, declara Raducanu în cadrul unei emisiuni TV. “Maestrul  afirma că toată viaţa a iubit femeile şi acum, la bătrâneţe, nu exista moment în care sa nu se uite "după gagici". "Femeia este totul, ea face copii şi tot ea îi apară pe barbaţi de prostiile pe care le fac”.
<iframe width="640" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/WWbQThW74h0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>