Noul preşedinte al SUA, Joe Biden, arată o implicare serioasă în lupta anti COVID-19! Biden va anunţa la summitul G7 că va pune la bătaie 4 miliarde de dolari în această campanie.

Joe Biden face anunţul momentului

Noul preşedinte al SUA, Joe Biden, are planuri mari. În cursul reuniunii G7, Biden urmează să promită patru miliard de dolari pentru dispozitivul COVAX de vaccinare împotriva COVID-19, a anunţat joi Casa Albă, notează AFP.

O primă tranşă de 2 miliarde de dolari va fi eliberată “foarte repede”, a declarat un înalt responsabil american. A doua tranşă de 2 miliarde va fi eliberată treptat timp de doi ani, în 2021 şi 2022.

Programul COVAX îşi propune să furnizeze în acest an vaccinuri anti-COVID-19 către 20% din populaţia din aproape 200 de ţări şi teritorii participante, dar el include mai ales un mecanism de finanţare care permite unui număr de 92 de economii cu venituri mici şi medii ale lumii să aibă acces la dozele preţioase.

“Statele Unite sunt încântate să-şi aducă prima contribuţie la COVAX”, a declarat oficialul american. “Considerăm că este esenţial să ne jucăm rolul pentru a învinge această pandemie la nivel global”, a adăugat el.

Prima întâlnire virtuală a G7, concentrată asupra pandemiei de coronavirus şi schimbările climatice, este programată vineri în jurul orei 14:00 GMT.

Acesta va reuni liderii Statelor Unite, Franţei, Marii Britanii, Germaniei, Italiei, Japoniei, în prezenţa şefilor Uniunii Europene, şi va fi prezidată de premierul Boris Johnson.

Londra a preluat preşedinţia prin rotaţie a grupului şi intenţionează să găzduiască în iunie un summit al liderilor săi într-o staţiune litorală din Cornwall.