Joe Biden a spus care este condiția pentru care nu ar fi intrat în cursa pentru un nou mandat de președinte al Statelor Unite. El a menționat că dorința sa pentru un al doilea mandat este strâns legată de intenția lui Donald Trump de a fi candidat.

Liderul de la Casa Albă a dat mai multe detalii în timpul unei conferințe cu donatori ai Partidului Democrat la Boston.

Joe Biden a spus că, în cazul în care Trump nu ar fi fost candidat, el nu ar fi sigur că s-ar fi prezentat pentru alegerile prezidențiale.

Joe Biden candidează din cauza lui Donald Trump

„Dacă Trump nu ar fi candidat, nu sunt sigur că m-aş prezenta. Dar nu-l putem lăsa să câștige”, a spus liderul de la Casa Albă.

Donald Trump pare a fi favoritul pentru a câștiga alegerile preliminare republicane. El este în cursa pentru a obține nominalizarea partidului pentru a candida în alegerile din 2024.

Fostul președinte al SUA s-a radicalizat și mai mult după înfrângerea din 2020. El continuă să promoveze teorii conspiraționiste absurde legate de scrutinul pe care l-a pierdut.

Joe Biden si Donald Trump
Joe Biden si Donald Trump/SURSA FOTO: Dreamstime

Donald Trump se confruntă cu mai multe dosare penale

De altfel, fostul președinte Donald Trump se confruntă cu un nou proces în sistemul judiciar federal american. Acesta ar putea fi pus sub acuzare într-un proces civil. Acțiunea vizează implicarea sa în asaltul susținătorilor săi asupra sediului Capitoliului. Evenimentul s-a petrecut pe 6 ianuarie 2021.

Fostul lider de la Casa Albă e acuzat că i-a instigat pe susținătorii săi să atace sediul Capitoliului. Scopul ar fi fost blocarea procesului de transfer al puterii către Joe Biden, actualul președinte american.

Fostul președinte, favorit în preferințele electoratului

Conform unui sondaj din noiembrie, Donald Trump este favorit pentru alegerile de anul viitor pentru președinția Statelor Unite. Joe Biden se află la două procente în urma fostului preşedinte. Sondajul a indicat o nemulțumire a electoratului față de modul în care se gestionează situaţia legată de războiul între Israel.

Potrivit cercetării publicate de  postul NBC, Joe Biden a obţinut în acest sondaj 44%. Donald  Trump este în față și are 46%. Fostul preşedinte conduce detaşat în sondajele pentru alegerile primare republicane. El se confruntă cu acuzații dure în patru dosare penale.