Problema principala este data de dificultatea cu care o persoana din Romania poate intra in contact cu angajatorii din strainatate. Una dintre cele mai eficiente si usor de accesat metode de cautare este apelarea la serviciile unei agentii de resurse umane pe Internet. Doua dintre site-urile care ofera astfel de servicii sunt : www.emigreaza.com si www.ejobs.ro. Pana acum, mai mult de 3.400 de companii din tara si strainatate au apelat la serviciile celor doua portaluri si peste 100.000 de persoane au completat CV-uri pentru cele doua site-uri. Pe www.eJobs.ro, majoritatea locurilor de munca in strainatate se obtin complet gratuit. Candidatul aplica fara nici un fel de cost, companiile angajatoare fiind cele care platesc. Exista insa anumite posturi unde regula este diferita, candidatul care aplica trebuind sa fie de acord sa i se opreasca, in situatia in care dobandeste locul de munca respectiv, in primele doua luni, 50% din salariu. Pe www.emigreaza.com, pentru a avea acces la datele de contact ale locurilor de munca care apar aici, trebuie platita o taxa fixa de 99.000 lei pentru fiecare post la care un doritor vrea sa aplice.

1. Post: sef de proiect – Ungaria (full time) ;
Departament: IT;
Nivel cariera: absolvent facultate/ Entry Level (primii 2 ani), Asistent Manager, Management (manager), Mid-level (2+) (minimum doi ani experienta);
Limbi straine: engleza;
Cerinte: experienta minima in domeniu, studii de specialitate, cunostinte foarte bune de ORACLE, MERCATOR si MQSeries.
Salariul estimativ: 800-1.000 USD/luna.
Site : www.eJobs.ro

2. Post: Fundraising Manager, Greenpeace Australia, Sydney
Descrierea postului:
– dezvoltarea de strategii pe termen lung pentru cresterea veniturilor de la 14 milioane dolari australieni la 25 milioane dolari australieni
– membru al echipei manageriale;
Salariul estimativ : 70.000 dolari australieni plus cazare si masa.
Site : www.emigreaza.com.

3. Post: Developer (Java – EJB) – Germania (full time)
Departament: Internet/eCommerce, IT
Nivel cariera: absolvent facultate/ Entry Level (primii 2 ani), Asistent Manager, Mid-level (2+) (minum doi ani experienta)
Limbi straine: engleza;
Aptitudini necesare: cunostinte avansate de programare in Java, cunostinte bune de arhitectura a J2EE, cunoasterea tehnologiilor servlets, applets, JDBC, cunostinte de UML, Rational Rose si Rational Unified Process, cunostinte de baza de XML, Microsoft SQL Server.
CV-ul trebuie completat in engleza.
Salariul estimativ: peste 1.500 USD
Site : www.eJobs.ro

4. Post: manager pentru administratie si finante, Biskek, Kirghiztan
Descrierea jobului: postul necesita diploma de BA/S sau echivalentul acesteia in domeniul contabilitate sau finante, experienta de sase ani in domeniul managementului financiar si patru ani de experienta in managementul granturilor. Se mai cer trei ani de experienta in strainatate si sunt preferati cei care vin din sectorul ONG. De asemenea, mai este nevoie de experienta demonstrata in elaborarea bugetului, perezentarea rapoartelor financiare si explicarea datelor.
Site : www.emigreaza.com.

5. Post: IBM Mainframes (IDMS/ ADSO) – full time
Departament: achizitii/logistica
Limbi straine: franceza (fluent)
Cerintele postului : companie multinationala cu sediul la Budapesta angajeaza urgent specialisti IT, in domeniul IBM Mainframes (IDMS/ ADSO)
Conditii: diploma si minimum un an experienta in domeniu
Salariu estimativ: va fi negociat (peste 1.800 USD/luna)
Site: www.eJobs.ro.