Fabrica Philip Morris România din Otopeni se află în centrul strategiei PMI de a înlocui țigările cu produse cu risc redus ca urmare a investiției de peste 500 de milioane de dolari pentru a dezvolta capacități de producție a consumabilelor pentru IQOS, sistemul electronic de încălzire a tutunului dezvoltat de PMI. Peste 92% din producția de consumabile pentru IQOS a fabricii Philip Morris România este exportată în 54 de piețe de pe 5 continente. 

Joao Brigido s-a alăturat echipei Philip Morris Portugalia în 1999. De atunci, a deținut funcții în companii afiliate Philip Morris International în mai multe țări, inclusiv funcțiile de Director Operations pentru Philip Morris Coreea de Sud și Director Operations pentru Philip Morris Brazilia.  În 2019, a fost numit Director Operations  în cadrul Philip Morris Filipine și a condus fabricile din Batangas și Marikina. 

Mă bucur să îmi aduc contribuția în continuare la transformarea companiei și la construirea unui viitor fără fum. Îl felicit pe predecesorul meu pentru că a transformat fabrica din Otopeni într-una dintre cele mai importante și moderne unități de producție din cadrul Philip Morris International, cu un impact semnificativ economic și din punct de vedere a respectului față de mediu. Investițiile în fabrică, în oameni și în cercetarea și inovația pentru dezvoltarea unor noi produse vor continua pentru a asigura un viitor mai bun pentru milioanele de fumători adulți care altfel ar continua să fumeze.”, a declarat Joao Brigido, Director Manufacturing, Philip Morris România

Philip Morris România este un afiliat al Philip Morris International, companie care transformă industria tutunului pentru a construi un viitor fără fum. Viziunea PMI este de a înlocui țigările cu produse cu risc redus care – deși nu sunt lipsite de riscuri – sunt o alegere mult mai bună decât continuarea fumatului. Fabrica Philip Morris din Otopeni se numără printre cele opt fabrici din lume care produc consumabile pentru IQOS, dintre care trei sunt în Uniunea Europeană (România, Grecia și Italia). 

Philip Morris International: Pentru un viitor fără fum

Philip Morris International (PMI) și-a propus să transforme industria tutunului pentru a crea un viitor fără fum în care țigările vor fi înlocuite cu produse fără fum în beneficiul fumătorilor adulți care, altfel, ar continua să fumeze, dar și al societății, al companiei și al acționarilor săi. PMI este lider internațional în industria tutunului și se ocupă cu fabricarea și comercializarea țigaretelor, a produselor fără fum, a dispozitivelor și accesoriilor electronice aferente acestora, precum și a altor produse care conțin nicotină pe piețele din afara Statelor Unite ale Americii. 

Suplimentar, PMI pune la dispoziția Altria Group, în vederea comercializării sub licență în Statele Unite, o versiune a dispozitivului IQOS și consumabile. În SUA, Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a autorizat comercializarea acestor produse în urma evaluării cererii de autorizare a punerii pe piață a unui produs din tutun (PMTA) și a autorizat promovarea unei versiuni a dispozitivului IQOS și a consumabilelor aferente ca produs din tutun cu risc modificat (MRTP) și a determinat că o decizie de expunere modificată este oportună pentru promovarea sănătății publice. PMI își construiește viitorul pe o nouă categorie de produse fără fum, care, deși nu sunt lipsite de riscuri, sunt o alegere mult mai bună decât continuarea fumatului tradițional.

Prin eforturi multidisciplinare în dezvoltarea de produse, tehnologie de ultimă generație și oameni de știință de top, PMI dorește să se asigure că produsele sale fără fum răspund preferințelor consumatorilor adulți, precum și cerințelor riguroase de reglementare. Portofoliul de produse fără fum IQOS al PMI include produse care nu ard tutunul (heat-not-burn) și produse cu vapori cu conținut de nicotină.  În 30 iunie 2021, produsele fără fum dezvoltate de PMI sunt disponibile pentru vânzare în 67 de piețe în principalele orașe sau la nivel național, iar PMI estimează că aproximativ 14,7 milioane de fumători adulți din întreaga lume au trecut la IQOS și au renunțat la fumat. Pentru mai multe informații, vizitați www.pmi.com și www.pmiscience.com.

Echipa de management a Philip Morris România e compusă din Daniel Cuevas (Managing Director), Joao Brigido (Manufacturing Director), Ruxandra Pașca (Director Consumer Experience), Denys Strobykin (Director Marketing & Digital), Claudiu Ilian (Director Commercial Opperations), Stere Garofil (Head of Project Management Office), Dragoș Bucurenci (Director External Affairs), Denisa Cristea (Head of Business Planning), Luminița Florea (Director People & Culture) și Răzvan Costi (Senior Legal Counsel).