‘În urma discuţiilor purtate cu managerii italieni şi români ai fabricii Italsofa Baia Mare, parte a Grupului Natuzzi Italia am fost asigurat că fabrica nu se închide. Dimpotrivă, se vor angajări de personal în următoarele săptămâni’ a spus Anton Rohian.

Managerii Italsofa l-au asigurat pe prefectul judeţului Maramureş că există un plan de creştere a capacităţilor de producţie, atingerea unor investiţii funcţionale care să ducă la creşterea planului şi cifrei de afaceri pe piaţa internă şi externă.

În perioada imediat următoare va fi demarată şi o campanie de recrutare în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de muncă Maramureş, ceea ce reconfirmă continuarea activităţii companiei în Baia Mare.

Fabrica Italsofa a început activităţile productive în anul 2001, fiind specializată pe o gamă largă de canapele, scaune şi produse din lemn semifinisate. Fabrica funcţionează pe o suprafaţă de aproape 40.000 de metri pătraţi la periferia municipiului Baia Mare. Compania a raportat anul trecut o cifră de afaceri de 318 milioane lei şi un profit net de 12 milioane lei. Majoritatea celor peste 1.400 de salariaţi provin din mediul urban cat şi din satele şi comunele învecinate oraşului Baia Mare.

SURSA: Agerpres