De exemplu, din totalul rezervărilor realizate prin Wizz Tours, Italia a reprezentat 40%, iar jumătate din acest procent, 20%, s-a înregistrat pentru Roma, în timp ce Veneţia a beneficiat de 7% dintre rezervări, iar Milano de 4,3%. De altfel, cele trei oraşe din Peninsula Italică sunt cele mai apreciate de către români când vorbim despre călătorii în această zonă a Europei.

45% dintre turiştii români au preferat hotelurile de 3 stele din Italia, iar cele de 4 stele au fost alese de 35% dintre ei. Doar 10% dintre călătorii din România au rezervat cazare la hoteluri de 2 stele, în timp ce 4% s-au bucurat de confortul unui hotel de 5 stele. Dacă vorbim de durata vacanţei, media este de 3,45 de nopţi pentru toate rezervările din Peninsulă. Doar în regiunile precum Sicilia, Sardinia şi Bari, unde se găsesc unele dintre cele mai frumoase plaje din Europa, rezervările au depăşit această medie deoarece turiştii au preferat să îşi petreacă aici toată vacanţa de vară.

Cât priveşte perioada preferată de români pentru a călători în străinătate, indiferent de destinaţie, aceasta este din august şi până în noiembrie. Dar Roma, de exemplu, este frecvent vizitată chiar şi în lunile de început de an februarie şi martie, precum şi în august şi noiembrie. În schimb Veneţia este evitată în luna august de către turiştii din ţara noastră.

Românii obişnuiesc să îşi rezerve excursiile de tip city – break cu 46 de zile înainte de data plecării, iar Roma intra în acest interval. Procurarea de bilete în avans pentru vizite la muzee sau pentru diverse alte evenimente culturale nu este încă un serviciu popular printre turiştii români.

Pentru sejururile de vacanţă de vară, compania a introdus recent în portofoliu destinaţia Lamezia Terme, în Italia, cu pachete ce încep de la 700 de lei per persoană, pentru 7 nopţi de cazare, în septembrie. Tot în această lună, turiştii pot rezerva pachete de călătorie cu mai puţin de 850 de lei în Sardinia, sau se pot bucura de frumuseţea Siciliei de la 900 de lei (zbor + 7 nopţi cazare).