”Politica Israelului va rămâne cea de până acum: de a nu permite Iranului să se doteze cu arma nucleară”, a afirmat şeful guvernului israelian în cadrul Consiliului de Miniştri, conform unui comunicat al biroului său de presă. Premierul israelian, inamic declarat al Iranului, a acuzat încă de sâmbătă Teheranul că 'nu a renunţat la ambiţiile sale de a se dota cu arma nucleară”.

Acordul istoric denunţat de Israel a intrat în vigoare sâmbătă după ce Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a dat undă verde, măsura determinând ridicarea sancţiunilor economice cu care se confruntă Iranul de mulţi ani. Israelul, care este considerat singura ţară din Orientul Mijlociu dotată cu arma nucleară, chiar dacă nu recunoaşte că dispune de aceasta, a încercat cu înverşunare să împiedice acordul, afirmând că înţelegerea nu va opri ambiţiile atomice ale Teheranului.

Iranul a negat întotdeauna că doreşte să se doteze cu bomba nucleară. ”Israelul va continua să urmărească orice încălcare internaţională a acordurilor de către Iran în domeniul nuclear, în privinţa rachetelor balistice şi a terorismului”, a adăugat Netanyahu. În cazul unei astfel de încălcări, comunitatea internaţională ”va trebui să adopte sancţiuni dure şi ofensive” împotriva Iranului, a adăugat el, reiterând că Israelul este 'pregătit să facă faţă oricărei ameninţări' din partea Teheranului. (Sursa: Agerpres)