Israelul a eliminat deja conducători foarte importanți ai Hamas, susține medicul personal al lui Benjamin Netanyahu.

Trei clădiri majore din Fâșia Gaza au fost deja distruse până miercuri, în urma atacurilor aeriene susținute ale armatei israeliene.

Israelul a eliminat deja conducători foarte importanți ai Hamas. ”O să ne roage să ne oprim”

Dr. Herman Berkovits, medicul premierului israelian, a vorbit miercuri despre situația din Israel, în urma atacurilor de rachete lansate de organizația teroristă Hamas.

Astfel, medicul lui Benjamin Netanyahu a precizat că Israelul are o armată extrem de puternică, iar până în prezent a fost folosită doar 3% din capacitatea acesteia.

Totodată, el a declarat că Hamas primește o serie de lovituri puternice, iar acesta este motivul pentru care, în curând, ar urma să roage Israelul să oprească acest război.

“Sunt de 45 de ani în Israel și nu îmi amintesc de o lună în care să nu fi existat violență. Suntem destul de obișnuiți, suntem destul de calmi și desigur mai mult ne interesează ce fac copiii.

”Putem să intrăm în Gaza și să cucerim în câteva ore”

Israelul are o armată foarte puternică. Noi folosim acum doar 2% – 3% din ce are Armata Israeliană.

Noi pur și simplu putem să intrăm în Gaza și să cucerim în câteva ore, dar noi nu vrem să cucerim, pentru că nu avem nevoie de această fâșie.

Această fâșie este o fâșie care este condusă de teroriștii de la Hamas, care tot timpul ne trimit rachete. Ei vor să ne distrugă și vor să ne distrugă Israelul.

Ei nu înțeleg că Israelul este prea puternic ca să fie distrus și o să vedeți peste câteva zile cum Hamasul ne va ruga să oprim acest război, deoarece ei primesc niște lovituri puternice.

Au fost deja eliminați conducători foarte importanți ai lor și vreau să vă spun că ceea ce este culmea este că apa, petrolul, ei îl primesc din Israel”, a explicat medicul premierului israelian, potrivit antena3.ro.

Trebuie precizat că Turnul Al-Shorouk, care adăpostea birourile postului de televiziune palestinian Al-Aqsa, este a treia clădire majoră din Fâșia Gaza care a fost distrusă în urma atacurilor aeriene israeliene de la escaladarea militară dintre Israel și mișcarea islamistă Hamas, începută luni seara.

Ostilitățile au escaladat miercuri

Ostilitățile dintre Israel și Hamas au escaladat miercuri, fiind ucise cel puțin 35 de persoane în fâșia Gaza și 5 în Israel, după cele mai dure tiruri aeriene din ultimii ani.

Israelul a efectuat sute de lovituri aeriene în Gaza miercuri dimineață, iar grupul islamist și alți luptători palestinieni au tras cu rachete spre Tel Aviv și Beersheba.

O clădire rezidențială cu multe etaje din Gaza s-a prăbușit, iar altele au fost afectate grav după loviturile repetate ale forțelor aeriene israeliene.

Israelul a spus că avioanele sale de luptă au luat la țintă și au ucis mai mulți lideri ai serviciilor secrete ale Hamas. Alte lovituri au vizat locurile de unde s-au lansat rachete, sedii Hamas și casele liderilor Hamas.

Aceasta este cea mai gravă confruntare dintre Israel și Hamas de la războiul din 2014 din Gaza, provocând îngrijorări la nivel internațional că situația ar putea scăpa de sub control.

O clădire cu zece etaje din centrul orașului Gaza, în care oficialii Hamas își aveau birourile, a fost complet distrusă marți seară în urma unui bombardament israelian.

Sursă foto: Dreamstime.