Pentru a accesa aceste segment de piaţă, Lieberson a înfiinţat firma Tagor Asset Manangement, care are ca obiectiv găsirea de soluţii, împreună cu băncile, la problema portofoliilor de creanţe ce blochează provizioane uriaşe. Cu o valoare totală a creditelor neperformante acordate populaţiei şi firmelor estimată la aproximativ 10 mld. euro, băncile din România sunt nevoite să găsească soluţii pentru a reduce provizioanele şi a vinde garanţiile preluate în contul creanţelor  – o situaţie din care pot iesi prin vânzarea directă a portofoliului de credite neperformante.

„Cea mai mare problemă a băncilor nu o reprezintă neapărat vânzarea miilor de apartamente depuse garanţie pentru credite ipotecare, ci garanţiile pentru împrumuturile contractate de companii şi mă refer aici la terenuri de dimensiuni mari, proiecte rezidenţiale sau comerciale neterminate, facilităţi de producţie sau logistică cu utilitate unică şi aşa mai departe”, a explicat Ofer Lieberson.

Capitalul necesar achiziţiei unor asemenea proprietăţi ar putea proveni de la fondul de investiţii Patrol Capital din Marea Britanie, care dispune de active de peste 2,5 mld. euro şi cu care Lieberson are un parteneriat. Cei doi parteneri sunt gata să achiziţioneze activele imobiliare toxice şi creditele neperformante ale băncilor, aducându-le astfel lichiditate imediată şi economii consistente.

„Băncile au început să intre în posesia a tot mai multe active depuse garanţie pentru neperformante şi acesta nu este, cu siguranţă, obiectul lor de activitate. Tagor Asset Management, în parteneriat cu Patron Capital şi cu alte fonduri, are experienţa şi susţinerea financiară necesare şi suficiente pentru a achiziţiona sau a administra activele imobiliare aflate în proprietatea băncilor astfel încât să-şi cureţe portofoliile şi să recupereze provizioanele. Venim cu o experienţă semnificativă în domeniul imobiliar şi resurse financiare substanţiale”, a declarat Ofer Lieberson.

Până acum, Ofer Lieberson şi partenerii săi au investit peste 100 mil. euro într-un portofoliu de 100 de hectare de teren, din care circa 30 de hectare pregătiţi pentru dezvoltare, iar restul teren agricol ce urmează a fi transformat în teren pentru construcţii. Compania sa, Tagor, a construit două blocuri cu 75 de apartamente în Bragadiru, proiect pe care intenţionează să îl extindă la 548 de locuinţe, după o investiţie de 34,4 mil. euro. Anul trecut, Tagor a început şi construcţia primelor 118 apartamente şi a unui centru comercial, dintr-un proiect cu 1.200 de unităţi locative în Arad. Cele două proiecte au finanţare de la Banca Carpatica, respectiv Volksbank. Tot în 2013, Tagor a demarat lucrările la construcţia a 107 unităţi, dintr-un total de 1.200 programate, în Timişoara.

Ofer Lieberson a anunţat că vrea să dezvolte în paralel patru ansambluri rezidenţiale care vor cumula la final circa 3.500 de apartamente. Pentru construcţia acestor proiecte ar fi necesară o investiţie de circa 250 mil. euro. Compania mai dispune de teren în Timişoara, Oradea, Pipera, Dascălu şi Snagov – Ştefăneşti.