‘Nu pot să spun că business-ul meu merge uşor. Vreau să vă spun că podgoria pe care o are familia mea m-a apropiat de lumea reală. Am înţeles dinăuntru că nu este uşor să faci afaceri în România în sens pozitiv. Trebuie să te duci de la Drăgăşani la Vâlcea să depui lunar o hârtie şi nu ştiu la ce foloseşte acest lucru. E mai potrivit să se facă acest lucru la intervale mai mari de timp. Sistemul ar trebuie să fie computerizat. Sistemul trebuie să se modernizeze’, a afirmat Isărescu.

Întrebat dacă a sesizat autorităţile competente în legătură cu acest aspect, Guvernatorul BNR a precizat că nu ştie de ce nu s-a realizat o schimbare până la momentul actual.

‘De ce nu s-a făcut până acum ar trebuie să-l întrebaţi pe domnul Vlădescu (n.r fostul ministrul al finanţelor, Sebastian Vlădescu). După părerea mea, sistemul este o anomalie care se va corecta. E hazliu ce se întâmplă, intră în teatrul absurdului. Sunt multe de rezolvat’, a subliniat Mugur Isărescu.

Motive pentru tinerii care vor să plece
Ieşirea ţării din criză şi valorificarea potenţialului României sunt argumentele oferite de Isărescu pentru rămânerea tinerilor români în ţară.

‘Am un argument ciclic pentru că ei sunt tineri educaţi şi ştiu că tipul de economie în care am intrat – economia de piaţă – are cicluri. Noi suntem în primul ciclu post comunist, am trăit în aceşti 10 ani – 2000-2010 – cu o perioadă de relansare, de avânt, de supraîncălzire, şi acum suntem în perioada de criză şi recesiune. În mod normal, şi această economie va ieşi din criză şi din recesiune, pentru că evoluţia economiei de piaţă, economiei capitaliste este ciclică. Acesta ar fi un prim argument ca tinerii să nu plece din ţară’, a declarat, duminică, la un post privat de televiziune, guvernatorul BNR.

Un al doilea argument, în opinia lui Isărescu, va fi legat de potenţialul acestei ţări.

‘Ştiu că acest argument plictiseşte şi că de multe ori se spune că România este o ţară cu potenţial, dar pe care nu şi-l valorifică. Nu pot decât să le dau şi eu o speranţă. Speranţa mea este că vom reuşi să valorificăm potenţialul României’, a precizat Mugur Isărescu.

SURSA: Agerpres