Potrivit sursei citate, banca centrală şi-a creat câmp de acţiune şi acea poziţionare pentru a face faţă unor situaţii dificile.

Şeful BNR a precizat, în context, că efectele acestui demers asupra economiei vor depinde de rapiditatea cu care se va forma noul guvern şi de deciziile pe care acesta le va adopta. "În prezent, situaţia macroeconomică pe care noi o monitorizăm şi de care răspundem este stabilă, în general poziţia economică a ţării este bună şi inclusiv prin deciziile de astăzi (joi – n.r.), reafirmăm prudenţa pe care am manifestat-o în trecut, ne-am creat câmp de acţiune şi acea poziţionare pentru a face faţă unor situaţii dificile", a explicat Isărescu.

Cu privire la posibilitatea ca viitorul premier să provină de la Banca Naţională, Isărescu a spus: "Avem rezerve de cadre aici".

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, la Palatul Victoria, că îşi depune mandatul în urma protestelor de stradă din ultimele zile.

Ulterior, şeful statului, Klaus Iohannis, l-a desemnat premier interimar pe ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, şi a început, joi, consultările cu partidele şi formaţiunile parlamentare pentru desemnarea unui nou prim-ministru.

SURSA: Agerpres