„Pentru acest tractor agricol este un interes foarte mare, acum am reuşit să trecem al producţia de serie. L-am promovat deja şi în Ungaria, luna viitoare vom livra primele bucăţi şi în Ungaria şi să sperăm că succesul va continua”, a declarat, marţi, directorul general al IRUM Reghin, Mircea Oltean.

IRUM Reghin, producător de tractoare și utilaje forestiere, după începerea producţiei de tractoare TAG sub licenţă Belarus, în urmă cu 10 ani, este percepută şi ca producător de utilaje agricole. Primul tractor 100% românesc a fost lansat în anul Centenarului Marii Uniri.

IFOR, inaugurat în septembrie 2015 la IRUM, este primul centru de cercetare-dezvoltare pentru utilaje agricole şi forestiere din România, conceput cu o investiţie de aproape 12 milioane de lei, este locul în care a fost dezvoltat tractorul agricol românesc.

IRUM Reghin, fondată în 1953, a devenit o societate cu capital complet privat în anul 1999, când societatea Maviprod a preluat-o şi a menţinut obiectul principal de activitate prin fabricarea de maşini şi utilaje dedicate industriei forestiere.