„Vreau să mă implic asta pentru că mi se pare o reacție firească a mediului de afaceri. Aceea de a simţi oportunităţile. Pentru unele companii criza închide uşile, pentru altele creează şansa ca, în anumite condiţii, să îşi dezvolte afacerea, să creeze un nou business, să identifice o nişă. Acesta este cazul meu. Pentru că activitatea mea principală este în industria textilă. În Iaşi am trei fabrici, două dintre ele lucrează în lohn și una face colecţiile mele proprii. Am aproximativ o mie de colaboratori, dar în această perioadă mă confrunt cu comenzi foarte mari. Deci, eu, practic, aş putea să lucrez la de două ori capacitatea de producţie pe care o am astăzi”, spune Irina Schrotter.
Chiar dacă este o perioadă dificilă, femeia de afaceri declară că toată industria textilă din România se confruntă cu în această perioadă cu o criză de capacitate, din cauza companiilor care încearcă să își mute producția din statele din nordul Africii unde lipsa de securitate amenință afacerile. Firmele „se retrag masiv către România, pentru că e una dintre puţinele ţări din Europa care mai are industrie textilă bine reprezentată, dar şi pe zona asiatică”.
Schrotter a anunțat într-o emisiune TV că așteaptă să fie anunţată de echipa premierului Boc când poate avea loc o discuţie pe această temă. Conform creatoarei de modă, negocierile privind o posibilă preluare a unei părți din angajații Nokia ar urma să aibă loc în cursul zilei de astăzi, joi, 6 octombrie.