Este informația momentului și este legată de o altă modalitate de răspândire a coronavirusului. În Noua Zeelenadă a fost demarată o anchetă prin care vrea să descopere cum a fost posibilă transmiterea coronavirusului.

Duppă ce Noua Zeelanda este țara care a șocat întregul mapamond reușind vreme îndelungată să nu mai aibă niciun caz de infectare, acum virusul a revenit. Timp de 102 zile, autoritățile nu au raportat niciun caz nou de infectare. Autoritățile au decis să investigheze modul în care coronavirusul a ajuns în țara lor.

Totodată, a apărut și o ipoteză șocantă: carnea congelata importată în țară ar fi la originea contagierilor. Decizia de a demara ancheta a fost luată după ce au apărut din nou cazuri de coronavirus. Asta după 102 zile de pauză.

Autoritățile sanitare din Noua Zeelandă analizează suprafețele unui centru frigorific de alimente din Auckland, unde lucreaza mai multe persoane infectate. Ei încearcă să determine dacă originea noilor cazuri este dintr-o comandă de carne importată.

„Nu am avut infectări la nivel local o bună perioadă de timp și știm că virusul poate supraviețui în medii refrigerate pentru mult timp”, a spus Ashley Bloomfield, directorul general de Sănătate al Noii Zeelande.

Trebuie amintit că și China a avansat ideea transmiterii virusului prin alimente. Autoritățile din Yantai au detectat prezența coronavirusului în mai multe pachete de fructe de mare importate din localitatea Dalian.

Pe de altă parte, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a estimat joi că noul coronavirus nu poate fi transmis prin alimente, după ce China a anunţat că a descoperit virusul care provoacă boala Covid-19 în alimente de import, relatează agenţiile internaţionale de presă.

„Nu credem că noul coronavirus se poate transmite prin alimente. Dacă am înţeles bine, China caută virusul pe ambalaje, a testat sute de mii şi a găsit foarte puţine, sub 10 (eşantioane) pozitive”, a explicat cercetătoarea Maria Van Kerkhove, citată de AFP.