Consultantul politic Cozmin Guşă lansează o ipoteză-bombă, obţinută chiar de la surse executive ale Uniunii Europene. Dacă România nu-şi rezolvă problemele pe care le are cu guvernul marionetă al lui Liviu Dragnea, condus de Viorica Dăcnilă, va fi amânată la preluarea şefiei Consliului UE, de la 1 ianuarie anul viitor. 

Într-o intervenţie la Realitatea TV, Cozmin Guşă a afirmat că avea de aproximativ 3 săptămâni semnale că oficalii de la Bruxelles pregătesc o strategie în privinţa României, dar abia acum informaţiile converg spre un scenariu extrem de credibil. 

„România a primit un ultimatul, dacă până în octombrie nu-şi rezolva această guvernarea incompetentă şi neconformă cu rigorile UE, va pierde preşedinţia rotativă a UE. Este o infomraţie pe care nu o am nici de la europarlamentari, nici de la comisarul Corina Creţu, ci de la oameni din conducerea executivă a UE,” a explicat consultantul politic.

„Oamenilor de la vârful UE le este foarte simplu să opereze în acest fel, pentru că dacă-l vezi pe Dragnea, care duce România dintr-o groapă în alta, dacă o mai vezi şi pe Viorica Vasilica Dăncilă, care nu lasă vreo zi de la Dumnezeu să treacă fără să facă o gafă, e normal să fii speriat, pentru că sub preşedinţia României se va discuta şi se va antama viitorul proiect de reconsolidare a UE, este o miză majoră.”

„Să discuţi şi să rezolvi acest proiect, cu o Uniunea Europeană în criză, sub preşedinţia Vioricăi Vasilca la nivel administrativ şi cu fel de fel de miniştri care scriu „miau” ca pisica şi aştia să coordoneze secţiunile de discuţii cu miniştrii de resort din alte state, e un film de groază pentru Europa şi liderii UE sunt hotărâţi să ia acestă decizie, să ne sară de la preşedinţia rotativă a CE. Eu voi fi unul dintre cei care nu vor critica deloc o asemenea decizie, pentru că mi se pare normal, cum să o lasi pe Viorica Vasilica să coordoneze activitatea UE şi să gireze noul proiect al Uniunii, cine să mai creadă un asemenea proiect?” a afirmat Cozmin Guşă, într-o intervenţie în direct la Realitatea TV.


Te-ar putea interesa și: