“Mulțumesc cluburilor care au votat astăzi pentru continuitate. Împreună cu echipa de tineri pe care am format-o aici, ne propunem să ducem mai departe modernizarea și consolidarea fotbalului românesc”, a declarat Gino Iorgulescu.

“Lumea este într-o continuă schimbare, la fel este și fotbalul. Ne așteptă cinci ani în care fotbalul profesionist din România trebuie să se apropie de modelul din Vest. Arbitrajul video, aplicații de mobil dedicate meciurilor din Liga 1 Betano, transformarea partidelor într-un eveniment pentru comunitate, sunt doar câteva dintre gândurile cu care eu și echipa mea pornim astăzi la drum”, a mai spus președintele LPF.

Iorgulescu a deținut această funcție și în mandatul anterior

El își propune, în actualul mandate, consolidarea veniturilor cluburilor profesioniste de fotbal. “Asigurarea stabilității financiare prin garantarea unei sume minime anuale de 27,5 milioane euro + TVA din drepturi TV, sprirjinirea cluburilor pentru găsirea unui sponsor principal pentru fiecare echipă, crearea unui punct unic de vânzare pentru biletele la jocurile din Liga 1 Betano și pentru produsele promoționale ale cluburilor, vor aduce mai multă prosperitate cluburilor, care, în acest fel se pot concentra pe performanță”, se arată într-un comunicat al LPF.

În programul Ligii figurează, printer altele, organizarea unui campionat de tineret, a unor meciuri ale selecționatelor U 23 și o campanie de susținere a practicării sportului în randul copiilor.

Programul mai are în vedere suportul acordat pentru îmbunătățirea calității managementului privind organizarea si desfășurarea activității fotbalistice – serviciu de urgență pentru colectarea și centralizarea problemelor ridicate de cluburi, suport juridic, logistic și de marketing acordat acestora.