Oficialul a vorbit despre modificările aduse Codului penal şi de procedură penală care interzice comunicările publice despre dosarele aflate în derulare.

Florin Iordache: Am avut surpriza, de-a lungul timplului, că o serie de colegi – abia ajungeau la noi, la Parlament, dosarele sigilate şi deja în presă se punea presiune că nu ştiu ce a făcut. Până la urmă, acel articol nu face decât să stabilească nişte reguli foarte clare: nu ai voie să dezvălui dintr-un dosar până când un judecător nu se pronunţă asupra acelui material probatoriu. Vi se pare normal?

Denise Rifai: Da, trebuie să ştim ce se întâmplă în statul român.

Florin Iordache: Extraordinar! A patra putere în stat, presa, trebuie să ştie înaintea judecătorului?

Denise Rifai: Da pentru că vorbim de banii statului român.

Florin Iordache: Lăsaţi banii statului român, nu puneţi presiune pe judecători. Dvs puneaţi presiune pe judecători să dea mandat de arestare pe 30 de zile. Se creează o presiune publică. De ce trebuie să ştiţi dvs. până se pronunţă judecătorul? Ştiţi cum sunt politicienii? Exact ca poporul. Nu puteţi să îmi spuneţi că marea masă a politicienilor sunt corupţi”, a mai spus Florin Iordache, potrivit stiridiaspora.ro.

Acesta a vorbit și despre condițiile în care inculpatul poate vorbi despre dosar.

„Poate să facă declaraţii. Atâta timp cât dosarul e public, poate să spună orice. Parchetul vă aduce la cunoştinţă dvs, presei, că dosarul se află pe rol. Punct. Dar detalii din dosar de ce trebuie să le ştiţi dvs? Putem merge mai departe? Până când dosarul nu e public, nu iese nimeni. Nici parchetul, nici el. Mai departe”, a mai spus Florin Iordache, la Realitatea TV.

În urma emisiunii, Daniel Dragomir a postat un mesaj pe contul de Facebook. Acesta îl regretă pe Iordache și spune că schimbarea sa de la Ministerul Justitiei in 2017 a fost una din cele mai mari greseli ale PSD.

Mesajul a fost distribuit și de Lia Olguța Vasilescu.