Invitată la emisiunea „Dosare de presă”, pe evz.ro, Denise Rifai s-a lăsat cunoscută și dincolo de apariția pe care o are pe platourile Realității.

Întrebată de Mirel Curea, de pildă, dacă poate să numească trei nume de politicieni care îi plac, Rifai l-a pus pe primul loc pe Adrian Năstase.

„Cel mai frumos interviu al meu pe anul care s-a încheiat a fost cu Adrian Năstase. Acum, abia, ar trebui să fie om politic. Acum e trecut prin greutăți, e rodat, este foarte intelectual, foarte citit, e fain, are carismă de bărbat, are energie de bărbat, e viu. De abia de acum înainte e momentul pentru Adrian Năstase. A făcut și greșeli foarte mari, era mult prea superior. Acum e ce trebuie, mi-a plăcut foarte mult de el. E un tip foarte calitativ, îl plac foarte mult”, a răspuns Denise Rifai.

Victor Ponta ocupă locul doi

Victor Ponta, despre care Denise Rifai spus că, deși o să fie criticată, ea îl consideră „un invitat pe care eu îl plac foarte mult”, pentru că „altul nu e ca el”. Așa că l-a clasat pe locul secund.

E viu, e dinamic, are nerv, știe politică, știe să întoarcă masa, discuția.(…) El e unicul care mă ține în alertă, trebuie să fiu atentă la el.(…) Este vreun lider de stat sau vreun om în funcții de tipul ăsta fără fie în legătură cu structurile secrete ale statului român? Eu spun că și Victor Ponta e tânăr, nu era gata să fie președinte când a candidat în urmă cu cinci ani. Acum abia e bărbat politic și să vedem de acum încolo ce face”, a spus aceasta.

Locul  a fost ocupat de  Florin Cîțu, pe care Denise Rifai l-a nuimt „un tânăr politician de dreapta”:

„Ăsta ministru de Finanțe! Eu sunt economist la bază. Eu îl cunosc de mai bine de 10 ani. (…) Pe domeniul nostru este extraordinar de clar. Ca vibrație e un tip cald, calm, așezat, atent. Deci sunt fascinată de el. Eu zic să avem încredere în el. Îl cunosc pe el, îl cunosc în toată cariera asta politică, suntem apropiați și îmi place foarte mult că nu s-a schimbat. E același om. E chiar mai cald, e mai atent. (…) Omul acesta e un tip liber la cap, e un tip care are școală multă în el”, a adăugat aceasta.

 

Cu cine votează Denise Rifai?

 

Denise Rifai nu a scăpat și de cea mai intimă întrebare.

Întrebată de Mirel Curea cu cine ar vota, în cazul în care mâine ar fi alegeri pentru funcția de președinte al României și ar avea de ales dintre patru candidați, Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Traian Băsescu și Klaus Iohannis, Denise Rifai a răspuns scurt și fără ezitare.

„Întotdeauna pe Traian Băsescu. Poate pentru că este cel mai aproape pe ADN-ul poporului român, pe structură, așa. E un tip din popor. Și e bărbat. Traian Băsescu e bărbat. În România e nevoie de bărbați politici. E nevoie de oameni care să cunoască politică, de politicieni, de clasă, de elită. Dar peste elita asta care să cunoască politică, să studieze politică, e nevoie ca cei care conduc să fie bărbați. Iar Traian Băsescu este bărbat. A fost bărbat și este bărbat. A făcut și multe greșeli, dar suntem oameni. Acesta e răspunsul: pentru mine, întotdeauna Traian Băsescu. Cu toate relele lui”, a fost răspunsul lui Rifai.